NHG

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) zet zich samen met de markt in om verantwoorde woonfinanciering voor meer consumenten mogelijk te maken. Dit doen we door meer consumenten toegang te bieden tot de woningmarkt, processen te verbeteren en mensen te helpen bij woningbehoud en ze een vangnet te bieden. Ons doel is bijdragen aan een goed functionerende woningmarkt, zodat iedereen kan wonen in de woning die past bij zijn of haar situatie.

NHG is een organisatie met maatschappelijk gedreven professionals die een positieve impact op de woningmarkt willen maken. Iedereen die een woning koopt onder de NHG-kostengrens, kan een hypotheek met NHG afsluiten. NHG biedt consumenten een vangnet in slechte tijden en deze zekerheid levert hen tevens een lagere hypotheekrente op.

  • Meer toegang
    Veel consumenten met een woonwens lopen tegen drempels aan bij een hypotheekaanvraag omdat ze afwijken van de standaard. Denk aan starters, flexwerkers, ondernemers en senioren tegen pensioenleeftijd. Soms hebben zij een steuntje in de rug nodig. NHG zorgt ervoor dat deze groepen ook een hypotheek kunnen krijgen, door maatwerk in woonfinanciering te stimuleren. Dat betekent dat we nieuwe mogelijkheden creëren die erop gericht zijn om het inkomen van deze groepen beter te toetsen. Daarnaast zorgen wij voor toegang tot financiering om de woning te verduurzamen. Omdat we de verantwoorde ruimte in de markt benutten komen meer consumenten in aanmerking voor een passende hypotheek.
  • Samen verbeteren
    Inzicht is de sleutel tot verantwoorde financiering en NHG zet zich daarom continu in om het hypotheekproces eenvoudiger en efficiënter te maken. Dit doen we natuurlijk door onze eigen processen zo eenvoudig mogelijk te houden, maar ook door kennis te delen en samen te werken met andere partijen in de hypotheekketen. Vanuit onze positie als stichting tussen de markt en de overheid jagen wij open innovaties en verbeteringen aan. NHG verbetert daarmee de toegang tot de woningmarkt en het hypotheekproces en zorgt dat mensen op verantwoorde wijze kunnen (blijven) wonen.

    Woningbehoud en vangnet
    Bij financiële problemen zoeken we naar oplossingen waardoor de eigenaar in de woning kan blijven. Indien onvoorziene omstandigheden zoals relatie beëindiging, baanverlies of overlijden toch leiden tot een onvermijdelijke verkoop, dan kan NHG een vangnet bieden door de eventuele restschuld over te nemen. Daarnaast kan woningverbetering wenselijk zijn. Denk aan senioren die hun woning willen aanpassen om er oud te kunnen worden. Ook dit wordt met NHG mogelijk en makkelijker gemaakt. Door oplossingen te zoeken voor actuele vraagstukken zetten we ons dagelijks in voor een gezondere woningmarkt.

Het dagelijks bestuur van NHG ligt in handen van Arjen Gielen en Carla Muters. NHG heeft een Raad van Commissarissen.