NHG Actueel


 • Laatste aflevering podcastserie over data en digitalisering nu live

  Het is alweer de derde en laatste aflevering van de podcastserie ‘De hypotheek zonder grensovergangen’. Een drieluik waarin Carla Muters en Arjen Gielen, bestuursleden van NHG, samen met uiteenlopende experts de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheekreis onderzoeken.

 • Relatiebeëindiging meest voorkomende reden van beroep op NHG

  De economie herstelt zich krachtig en de economische vooruitzichten zijn gunstig. Goed om ons bewust te zijn hoe snel de wereld maar ook jouw wereld kan veranderen door bijvoorbeeld corona. Goed om daarom nu de zorgen van morgen goed te regelen, zodat we later niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

 • Terugblik Voorwaarden & Normen Event 2022

  Op donderdag 2 september vond het Voorwaarden & Normen 2022 event plaats.

 • De toekomst van data en digitalisering; inzicht, overzicht en vooruitzicht

  Dit is alweer de laatste aflevering van onze podcastserie 'De hypotheek zonder grensovergangen'. Een drieluik waarin Carla Muters en Arjen Gielen, bestuursleden van NHG, samen met uiteenlopende experts de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheekreis onderzoeken.

 • Toekomstgericht beoordelen voor eerlijkere hypotheekfinanciering

  'Kan deze consument deze hypotheek 30 jaar lang betalen?’ In het verleden vormde een vast contract een belangrijk houvast bij het inschatten van het antwoord op deze vraag. Hierdoor was het voor mensen zonder vast contract niet eenvoudig om een hypotheek te krijgen.

augustus 2021

 • Kwartaalbericht: 'weinig problemen betaalbaarheid hypotheken, maar afbouw overheidssteun vraagt alertheid'

  De economie als geheel laat een positief herstel zien. Dit is ook zichtbaar in de kwartaalcijfers, met onder andere een laag aantal verliesdeclaraties in het tweede kwartaal. Toch benadrukken we het belang van aandacht voor de mogelijke effecten van de pandemie, met name op het moment dat de overheidssteun wordt afgebouwd. Samen met de sector staan wij via het plan Krachten bundelen voor hypotheekklanten klaar voor klanten die geraakt (dreigen te) worden.