• Tijdslijnen V&N 2023-1

  NHG zet zich samen met de markt in voor verantwoorde woonfinanciering. We voeren regelmatig wijzigingen door om diensten en producten te verbeteren en passen daar de Voorwaarden & Normen (V&N) van NHG op aan.

 • Verduurzaming koopwoning blijft achter bij lage inkomens en appartementen

 • ESB-Slotevent

  Een boek vol ideeën en aanbevelingen voor overheid en marktpartijen om de woningmarkt weer in beweging te krijgen. Vanmiddag is het ESB-slotevent "regie op wonen" met Carla Muters, Arjen Gielen, Madeline Buijs en Peter Boelhouwer.

 • Ketenbijeenkomst; samen meer mogelijk maken met brondata

  Data delen binnen de hypotheekketen is de toekomst. Daar is de markt het over eens. Steeds meer partijen werken met brondata omdat dit zorgt voor meer snelheid, minder fouten en meer gemak voor de consument.

 • Hoe gaan meer Nederlanders voor de duurzame keuze?

  Onderwerp van gesprek tijdens de vierde ESB Kennissessie: Verduurzaming van woningen. Hoe kan de kwaliteit van het huidige woonbestand worden verhoogd, met oog op de toekomst? NHG zet zich in om verduurzaming voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker te maken. Bij verduurzaming speelt financiering een rol, maar ook – eerder in het proces - de psychologie van keuzes maken.

mei 2022

 • Hoe wordt het Nederlandse woonbestand aardgasvrij?

  Onderwerp van gesprek tijdens de vierde ESB Kennissessie: Verduurzaming van woningen. Hoe kan de kwaliteit van het huidige woonbestand worden verhoogd, met oog op de toekomst? Het technische antwoord is slechts de helft van het verhaal. Minstens zo relevant zijn de vragen: Hoe krijgen we mensen zo ver? En hoe wordt het gefinancierd?

 • Pilot ‘Duurhuur’ maakt kans op een Gouden Lotus Award!

  De pilot ‘Duurhuur’ is genomineerd voor de Gouden Lotus Award als meest innovatieve nieuwe hypotheekproduct. Daar zijn we trots op! Vind jij ook dat #Duurhuur moet winnen? Lees dan snel verder wat jij kunt doen.