NHG Actueel


  • NHG hanteert nieuwe regels voor erfpacht- en kortingsconstructies

    Erfpacht- en kortingsconstructies zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten, vanwege de gestegen huizenprijzen. Veel van deze constructies, waarbij iemand een woning koopt maar niet de grond, zijn complex en kunnen in bepaalde situaties zelfs nadelig uitpakken voor de woningeigenaar. Daarom heeft NHG nieuwe criteria opgesteld waar een erfpacht- of kortingsconstructie aan moet voldoen in combinatie met NHG.

  • Nieuwe regels voor erfpachtpacht- en kortingsconstructies

    Het concept 'erfpacht' is eeuwenoud, maar de laatste jaren zijn er allerlei verschillende erfpachtconstructies ontstaan, met ieder hun eigen voorwaarden. Deze constructies worden met goede bedoelingen opgezet, maar zijn vaak complex. Om de risico’s voor consumenten te beperken en aanbieders te helpen verantwoorde constructies aan te bieden heeft NHG richtlijnen opgezet waar een constructie minimaal aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor NHG.

  • Sneller zekerheid bij problemen door actuele data

    Consumenten in een beheersituatie sneller zekerheid en geldverstrekkers meer mandaat. Door de invoering van de Digitalisering Klantreis Beheer (DKB) is dit mogelijk. Via de DKB ontvangen we maandelijks alle hypotheekmutaties waardoor we op individueel- en portefeuilleniveau een actueel beeld hebben. Hierdoor kan de doorlooptijd van een beheertraject aanzienlijk worden verkort. Lees het interview met Finn Grove (productmanager) en Marco Voets (klantmanager operations). Bron: AM magazine