NHG Actueel


 • NHG wil fondsvermogen inzetten voor verduurzaming, roept Den Haag op: 'Benut ons'

  NHG kijkt vooruit; na de flexibele hypotheek kunnen we ook de voorgestelde garantiestelling voor woningverduurzaming daar niet los van zien. Mogelijkheden en middelen genoeg, die NHG al zo goed mogelijk inzet, geeft voorzitter Carla Muters aan. Aan de politiek om hier nog meer uit te halen. “We kunnen als NHG veel meer betekenen; doe daar wat mee!”

 • NHG oppert flexibele hypotheek die mee-ademt met het leven.

  'Eigenlijk absurd', omschreef NHG-voorzitter Carla Muters het feit dat de huidige doorsnee hypotheek draait om één vast bedrag per maand, dertig jaar lang. De hoogste tijd voor een knuppeltje in het hoenderhok dus. Waarom geen flexibele hypotheek, die veel meer met iemands levensloop mee-ademt? Genoeg maatschappelijke uitdagingen om op in te haken et voila: de dialoog loopt als vanzelf.

 • Buitenlandtoetsing voor België niet mogelijk via BKR van 1 mei tot 1 oktober 2024

  Stichting BKR kan de buitenlandtoetsing voor België tijdelijk niet faciliteren.

 • Aanpassing werkgeversverklaring NHG

  Vanaf 1 maart 2024 mag gebruik gemaakt worden van een nieuwe NHG werkgeversverklaring. De mogelijkheid om flexibel budget als inkomen op de werkgeversverklaring in te vullen is aangepast. 

 • VvE's moeten eerst geholpen worden de basis op orde te krijgen

  RTL Nieuws publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat verduurzamingsplannen van verenigingen van eigenaren (VvE's) vaak in de ijskast belanden vanwege té hoge kosten, de lastige interne besluitvorming en de papieren rompslomp. Daarin werd de nadruk gelegd op afspraak in het Klimaatakkoord dat Nederland in 2050 van het gas af moet zijn. Wat ons betreft worden daarmee een paar belangrijke stappen overgeslagen.

februari 2024

 • Monitor Koopwoningenmarkt vierde kwartaal 2023

  Het vertrouwen onder woonconsumenten in de koopwoningmarkt liep in Q4 van 2023 verder op. Ook is er een groeiend aandeel hypotheken met NHG. Het aantal hypotheken met NHG voor aankoop van een woning groeide met bijna 23.000 waarmee het weer op het jarenlange gemiddelde zit. Het aanbod betaalbare koopwoningen onder de NHG-grens neemt weer toe, dat is een goed teken voor de midden en lagere inkomens. Dit blijkt uit de Monitor Koopwoningmarkt over het vierde kwartaal van 2023, waar NHG kennispartner van is.

 • NHG onderscheiden als World-class Workplace 2023-2024

  NHG heeft ook dit jaar de onderscheiding World-class Workplace in de wacht gesleept. Dit label is een onderscheiding voor uitstekend werkgeverschap en onderstreept de inzet van NHG om de bevlogenheid onder huidige en toekomstige medewerkers te bevorderen. Effectory is 15 jaar geleden begonnen met het in kaart brengen en belonen van goede werkgevers en goed werkgeverschap, vanuit de gedachte dat organisaties waar medewerkers worden gewaardeerd beter presteren. En dat medewerkers het verschil maken.

Neem contact op

Pers & media

Ben je journalist en heb je vragen aan NHG? Voor meer informatie of interview aanvragen kun je contact opnemen met Tamara Evers.

Werkdagen 09.00 - 17.00