Kennis & Innovatie

Actueel

We vernieuwen de V&N

De Voorwaarden en normen van NHG worden herschreven. Doel is ze aan te passen tot een set afspraken die relevant, uniform en begrijpelijk is. Inhoudelijk niet anders, maar wel logischer opgebouwd en helder opgeschreven. 

Kennissessies

Lees hier meer over de verschillende kennissessie zoals: 

  • NHG in gesprek: wat kunnen we leren van voorgaande crises
  • ESB kennissessies: een toegankelijke woningmarkt

 

Voorgenomen wijzigingen V&N 2024

Naast het herschrijven van de V&N zijn we gestart met het inhoudelijk voorbereiden van Voorwaarden & Normen 2024. De voorgenomen wijzigingen staan op onze innovatiepagina:

Meer nieuws

NHG broedt op één branchebrede financieringsoplossing voor verduurzaming

Nieuwsbericht - 27 feb 2023 Ondanks de zachte winter en de dalende energieprijzen, is verduurzamen vanwege de dreiging van hoge energiekosten in de toekomst nog steeds enorm relevant geeft Roald van der Linde aan. Daarom zoeken wij naar mogelijkheden om dit te vergemakkelijken, juist voor de groep huishoudens met een slecht energielabel. De ambitie is om samen met marktpartijen één branchebrede financieringsoplossing te bieden, waarbij NHG garant staat.

Desktoptaxatie betrouwbare methode voor taxeren woning

Desktoptaxatie Nieuwsbericht - 19 jan 2023 Op 19 januari is door de NRVT een bericht gepubliceerd waarin staat dat taxateurs niet volgens de regels van NRVT handelen. NHG heeft geen enkele reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van desktoptaxaties. Consumentenbelang staat hierbij centraal.

Aandacht voor gebruik beheercriteria bij relatiebeëindiging

Nieuwsbericht - 21 dec 2022 AFM wil meer duidelijkheid geven over het toepassen van maatwerk bij ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid (OHA) door geldverstrekkers. De toezichthouder moedigt de markt aan om de regels in die situatie op een juiste manier toe te passen.

Meld je aan

Meld je aan

Voor de nieuwsbrief

Verdieping

NHG E-learning

Factsheets & Whitepapers

NHG Actueel