Kennis & Innovatie

Actueel

Nieuwe V&N

Per 1 januari 2023 zullen nieuwe V&N van kracht zijn.

Ben je benieuwd wat er gaat veranderen, en waarom? Je leest er alles over op de V&N innovatiepagina.

ESB Kennissessies

Samen met ESB organiseren we vijf kennissessies met economen en woningmarkt coryfeeën, zoals o.a. Hans Ton, Peter Boelhouwer en Marja Elsinga. 

Alle kennissessies zijn live te volgen of na te luisteren. Heb je geen tijd, dan kan je de samenvatting lezen.

Regels voor erfpacht- en kortingsconstructies

We hebben ons beleid voor erfpacht- en kortingsconstructies in combinatie met NHG aangescherpt om consumentenrisico's te beperken. Onze richtlijnen helpen aanbieders verantwoorde constructies aan te bieden. 

Onze focus in 2022

Meer nieuws

Nieuwe regels voor erfpachtpacht- en kortingsconstructies

Erfpacht- en kortingsconstructies Nieuwsbericht - 28 sep 2022 Het concept 'erfpacht' is eeuwenoud, maar de laatste jaren zijn er allerlei verschillende erfpachtconstructies ontstaan, met ieder hun eigen voorwaarden. Deze constructies worden met goede bedoelingen opgezet, maar zijn vaak complex. Om de risico’s voor consumenten te beperken en aanbieders te helpen verantwoorde constructies aan te bieden heeft NHG richtlijnen opgezet waar een constructie minimaal aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor NHG.

Verduurzaming van kleine VvE's

Verduurzamen Nieuwsbericht - 9 apr 2021 verduurzaming kleine VvE's

Visie

NHG 29 sep 2022 Minister Ollongren neemt boek "waarden van wonen" in ontvangst van Denktank Toekomst van de Woningmarkt. Een initiatief van tien partners, die vanuit verschillende perspectieven op de woningmarkt door een open gesprek, los van belangen, tot vernieuwende en richtinggevende ideeën willen komen over hoe we de Nederlandse woningmarkt beter kunnen inrichten en organiseren.

Meld je aan

Meld je aan

Voor de nieuwsbrief

Verdieping

NHG E-learning

Factsheets & Whitepapers

NHG Actueel