Kennis & Innovatie

We werken samen met de markt aan oplossingen voor woningbehoud bij betaalproblemen, toegang tot woonfinanciering voor mensen met flexibele inkomens, aanpassing van normen voor betaalbaarheid zoals met beoordeling van het perspectief waarmee we al met de ArbeidsMarktScan zijn gestart. We werken daarvoor altijd in co-creatie met marktpartijen aan open innovatie en nieuwe proposities. Waar nodig doen we dat snel en altijd vernieuwend én verantwoord.

NHG podcast

Met trots presenteren we onze nieuwe podcastserie ‘De hypotheek zonder grensovergangen'. In deze serie onderzoekt Carla Muters, bestuurslid van NHG, samen met uiteenlopende experts de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheekmarkt. Is een hypotheekreis zonder grensovergangen een utopie of slechts een kwestie van tijd? Ontdek de stand van hypotheekland in deze nieuwe podcast-serie van NHG.

Verduurzaming van kleine VvE's

Om bestaande klanten te helpen verduurzamen werkt NHG samen met marktpartijen aan de ontwikkeling van concrete oplossingen. We onderzoeken wat de beste manieren zijn om eigenaren te bewegen energiebesparende maatregelen te treffen. De komende tijd verkent NHG de mogelijkheden om kleine VvE’s versneld te helpen verduurzamen. Hiervoor werken we samen met de gemeente Den Haag en Rotterdam, VvE balies, geldverstrekkers en experts op VvE gebied.

Actueel

Minister neemt boek 'Waarden van wonen’ in ontvangst

In het boek kijken diverse woningmarktexperts naar out of the box mogelijkheden, gefundeerd op de waarden van wonen.

Hypotheken event 2021

Tijdens deze editie sprak Carla Muters namens NHG over digitalisering en het gebruik van bron- en PSDD2-data binnen de hypotheeksector. 

Wijzigingen V&N 2021-2

Wij zijn van plan om per 1 juli een aantal wijzigingen door te voeren in de Voorwaarden en Normen 2021.

Juist in deze onzekere coronatijd willen wij met NHG relevant blijven, om consumenten te helpen met toegang tot verantwoorde woonfinanciering, met woningbehoud en ook met verduurzaming en procesverbeteringen. Met onze productontwikkeling werken we samen met de markt aan oplossingen voor woningbehoud bij betaalproblemen, toegang tot woonfinanciering voor mensen met flexibele inkomens en aanpassing van normen voor betaalbaarheid zoals met beoordeling van het perspectief waarmee we al met de ArbeidsMarktScan zijn gestart. We werken daarvoor altijd in co-creatie met marktpartijen aan open innovatie en nieuwe proposities. Dus verbindend en altijd vernieuwend én verantwoord.

Carla Muters, Raad van Bestuur NHG

NHG E-learning

Factsheets & Whitepapers

Webinars & Video's

De doelen van NHG

We zien dat mensen tegen drempels aanlopen bij een hypotheekaanvraag omdat hun situatie afwijkt van de standaard. Dit vraag om een maatwerkoplossing. We zetten ons continu in om het hypotheekproces eenvoudiger en efficiënter te maken. Zo maken we verantwoorde financiering voor een eigen woning bereikbaar voor zoveel mogelijk consumenten.

Nieuws (van)uit de markt

Ontwikkelen met de blik op de toekomst, maar met aandacht voor wat mensen nu nodig hebben

kennis Nieuwsbericht - 18 feb 2021 Samen met de financiële sector willen we zoveel mogelijk mensen helpen met bestaande oplossingen, maar ook door het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.

Nieuw! PODCAST ‘De belofte van brondata’

podcast Nieuwsbericht - 4 mrt 2021 beluister nu de NHG podcast ‘De belofte van brondata’

Minister neemt boek 'Waarden van wonen’ in ontvangst

Arjen Gielen Nieuwsbericht - 4 mrt 2021 Overhandiging boekje "Waarden van Wonen" aan demissionair minister Kajsa Ollongren

Geef je mening

We maken deze pagina's voor professionals zoals jij. Daarom horen we graag hoe we deze pagina nóg beter zouden kunnen maken. Voor jou, en voor anderen. Alle suggesties zijn welkom.

Feedback