Kennis & Innovatie

We werken samen met de markt aan oplossingen voor woningbehoud bij betaalproblemen, toegang tot woonfinanciering voor mensen met flexibele inkomens, aanpassing van normen voor betaalbaarheid zoals met beoordeling van het perspectief waarmee we al met de ArbeidsMarktScan zijn gestart. We werken daarvoor altijd in co-creatie met marktpartijen aan open innovatie en nieuwe proposities. Waar nodig doen we dat snel en altijd vernieuwend én verantwoord.

NHG podcast

Met trots presenteren we onze nieuwe podcastserie ‘De hypotheek zonder grensovergangen'. In deze serie onderzoekt Carla Muters, bestuurslid van NHG, samen met uiteenlopende experts de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheekmarkt. Is een hypotheekreis zonder grensovergangen een utopie of slechts een kwestie van tijd? Ontdek de stand van hypotheekland in deze nieuwe podcast-serie van NHG.

Verduurzaming van kleine VvE's

Om bestaande klanten te helpen verduurzamen werkt NHG samen met marktpartijen aan de ontwikkeling van concrete oplossingen. We onderzoeken wat de beste manieren zijn om eigenaren te bewegen energiebesparende maatregelen te treffen. De komende tijd verkent NHG de mogelijkheden om kleine VvE’s versneld te helpen verduurzamen. Hiervoor werken we samen met de gemeente Den Haag en Rotterdam, VvE balies, geldverstrekkers en experts op VvE gebied.

Actueel

Minister neemt boek 'Waarden van wonen’ in ontvangst

In het boek kijken diverse woningmarktexperts naar out of the box mogelijkheden, gefundeerd op de waarden van wonen.

NHG Digitaliseert

Digitalisering en (bron)data zijn volop in ontwikkeling en bieden kansen voor de hypotheeksector. Samen met de markt benutten we de mogelijkheden om hypotheekprocessen sneller en beter te maken. Lees welke ontwikkelingen dit jaar centraal staan…

Wijzigingen V&N 2021-2

Per 1 juli voeren wij een aantal wijzigingen in de Voorwaarden en Normen 2021 door.

Juist in deze onzekere coronatijd willen wij met NHG relevant blijven, om consumenten te helpen met toegang tot verantwoorde woonfinanciering, met woningbehoud en ook met verduurzaming en procesverbeteringen. Met onze productontwikkeling werken we samen met de markt aan oplossingen voor woningbehoud bij betaalproblemen, toegang tot woonfinanciering voor mensen met flexibele inkomens en aanpassing van normen voor betaalbaarheid zoals met beoordeling van het perspectief waarmee we al met de ArbeidsMarktScan zijn gestart. We werken daarvoor altijd in co-creatie met marktpartijen aan open innovatie en nieuwe proposities. Dus verbindend en altijd vernieuwend én verantwoord.

Carla Muters, Raad van Bestuur NHG

NHG E-learning

Factsheets & Whitepapers

Webinars & Video's

De doelen van NHG

We zien dat mensen tegen drempels aanlopen bij een hypotheekaanvraag omdat hun situatie afwijkt van de standaard. Dit vraag om een maatwerkoplossing. We zetten ons continu in om het hypotheekproces eenvoudiger en efficiënter te maken. Zo maken we verantwoorde financiering voor een eigen woning bereikbaar voor zoveel mogelijk consumenten.

Nieuws (van)uit de markt

Documenten weer langer geldig bij afsluiten hypotheek

Nieuwsbericht - 13 jul 2021 De werkgeversverklaring en de salarisstrook zijn vanaf 15 juli, net als voor de coronacrisis, weer drie maanden geldig. De geldigheidsduur van de perspectiefverklaring, arbeidsmarktscan en inkomensverklaring voor ondernemers gaat weer terug naar zes maanden.  De corona vragenlijst voor ondernemers blijft behouden.

Gewijzigde Voorwaarden en Normen vanaf 1 juli

Persbericht - 30 jun 2021 Nationale Hypotheek Garantie (NHG) staat vanaf 1 juli 2021 onder meer het gebruik van brondata toe en accepteert desktoptaxaties. Samen met de markt zet NHG zich in voor verantwoorde woonfinanciering om diensten en producten te verbeteren. Daarom gelden vanaf 1 juli een aantal gewijzigde Voorwaarden en Normen voor een hypotheek met NHG.

Per 1 juli wijzigen een aantal Voorwaarden & Normen

Voorwaarden en Normen Persbericht - 26 apr 2021 NHG zet zich samen met de markt in voor verantwoorde woonfinanciering en voert regelmatig wijzigingen door om diensten en producten te verbeteren. Zo staat NHG per 1 juli 2021 onder meer het gebruik van brondata en desktoptaxatiemodellen toe, en wordt het voor bepaalde klanten mogelijk om met hun bestaande aflosvrije lening NHG af te sluiten. Ook als gedurende de looptijd de renteaftrek komt te vervallen.

Telegraaf: ’Met hogere NHG-grens maak je het alleen erger’

kostengrens Nieuwsbericht - 15 apr 2021 Journalist Pieter van Erven Dorens interviewde NHG-voorzitter Arjen Gielen voor de Telegraaf: Het verhogen van de NHG-grens lost de problemen op de woningmarkt niet op.

Minister neemt boek 'Waarden van wonen’ in ontvangst

Arjen Gielen Nieuwsbericht - 4 mrt 2021 Namens Denktank Toekomst van de Woningmarkt overhandigden Arjen Gielen, Roel van der Bilt, Katrin Weber en Marja Appelman het boekje ‘Waarden van wonen’ aan demissionair minister Kajsa Ollongren.

Ontwikkelen met de blik op de toekomst, maar met aandacht voor wat mensen nu nodig hebben

kennis Nieuwsbericht - 18 feb 2021 Samen met de financiële sector willen we zoveel mogelijk mensen helpen met bestaande oplossingen, maar ook door het ontwikkelen van nieuwe initiatieven.

Geef je mening

We maken deze pagina's voor professionals zoals jij. Daarom horen we graag hoe we deze pagina nóg beter zouden kunnen maken. Voor jou, en voor anderen. Alle suggesties zijn welkom.

Feedback