Hulp als je inkomen daalt

Deze pagina

Meer mogelijkheden als je inkomen daalt

Als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt of als zelfstandige minder kunt werken, daalt je inkomen. Je weet vaak niet of dit tijdelijk is. Maar ondertussen loopt je hypotheek gewoon door. Je kunt hierdoor in de problemen komen met je hypotheeklasten. Als je een hypotheek met NHG hebt, zijn daar oplossingen voor.

  • Jouw geldverstrekker of adviseur zoekt naar een manier om je hypotheek weer betaalbaar te maken.
  • Een tijdelijke overbrugging of betaalpauze kan uitkomst bieden.
  • Er zijn verschillende hulplijnen om in te zetten.
  • Blijkt de daling van je inkomsten niet tijdelijk te zijn? En verkoop je je woning met een restschuld? Dan kunnen we die kwijtschelden.

Daalt je inkomen en verwacht je daardoor je hypotheek niet meer te kunnen betalen? Neem contact op met je hypotheekadviseur voor goed advies. Als het nodig is, kijkt je adviseur samen met de geldverstrekker naar een oplossing.

Zo werkt het

  1. Je hypotheekadviseur of geldverstrekker helpt je bij het vinden van een oplossing voor de tijdelijke daling van je inkomen. Een voorbeeld is een betaalpauze.

  2. Vraag je geldverstrekker naar de mogelijkheden voor hulp van een jobcoach of budgetcoach. Wij kunnen daarbij helpen. Lees meer over de job- en budgetcoach.

  3. Lukt het niet om structureel weer meer te gaan verdienen of om voldoende te besparen op je maandelijkse uitgaven? En kun je je hypotheek daardoor niet meer betalen? Dan kan de hypotheek misschien aangepast worden.

  4. Helpen bovenstaande stappen niet en verkoop je je woning met een verlies? Dan kunnen we die restschuld kwijtschelden.

Ben je je baan kwijt of zit je in een onzekere positie in je huidige werk? Of ben jij zzp’er en kom je lastig aan nieuwe opdrachten? Een jobcoach kan jou hierbij goed helpen.

Ben je naar verwachting voor langere tijd niet in staat om de hypotheeklasten te betalen? Dan kan een budgetcoach jou helpen om weer overzicht te krijgen in je financiële zaken.

Nog geen hypotheek met NHG?

Met een hypotheek met NHG weet je zeker dat deze hypotheek past bij je inkomen. Zo leen je nooit te veel. Ook kun je hulp krijgen als je de hypotheek (tijdelijk) niet kunt betalen. Maar dat is niet het enige.

Hulp bij jouw situatie

Alles over kwijtschelding

Je hypotheek veranderen

Hulp als je relatie eindigt