NHG als kredietprotectie

Deze pagina

NHG als kredietprotectie

Het NHG-product is gewijzigd om te voldoen aan standaardvoorwaarden die worden gesteld aan een garantie om te kwalificeren als toelaatbare kredietprotectie voor banken (Capital Requirements Regulation; CRR). 

Op verzoek van NHG heeft NautaDutilh in een memo bevestigd dat het gewijzigde NHG-product aan die voorwaarden voldoet. Door de wijziging wordt het NHG-product voor banken geschikt geacht als toelaatbare kredietprotectie in lijn met de bedoelde voorwaarden. Deze wijziging is op basis van het memo van NautaDutilh door De Nederlandsche Bank (DNB) aan de huidige CRR getoetst.

Lees hier het memo dat aan DNB is voorgelegd.

Wijziging NHG-product

NHG biedt geldverstrekkers de mogelijkheid om een betaling van het verwachte verlies te ontvangen indien de woning niet binnen 21 maanden na wanbetaling is verkocht en de wanbetaling nog van toepassing is. Deze mogelijkheid geldt voor nieuwe en lopende leningen met NHG. Een betaling van het verwachte verlies doet geen afbreuk aan de borgstelling van NHG, maar wordt door NHG wel verrekend met de betaling onder de borgtocht ter vergoeding van het uiteindelijk verlies na verkoop.

De mogelijkheid om een betaling van het verwachte verlies te ontvangen wordt geïntroduceerd in de Voorwaarden & Normen 2020-2, die op 31 maart 2020 gepubliceerd worden. Geldverstrekkers kunnen direct na publicatie gebruik maken van deze mogelijkheid, onder de in de Voorwaarden & Normen gestelde totaalregeling.

Meer informatie voor professionals

 

Service Center

Heb je vragen over nieuwe NHG aanvragen of over onze Voorwaarden en normen, we helpen je graag verder. Voor vragen over het inloggen in mijnnhg.nl neem je contact op met onze afdeling ICT. Service Center kan je hierbij niet helpen.

Neem contact op

Werkdagen 9:00-12:00, 13:00-17:00

Donderdag 11.00 - 12.00, 13:00-17:00