Hulp bij betalingsproblemen

NHG als betrouwbaar vangnet

De voordelen van NHG

  • Vangnet bij betalingsproblemen
  • We zetten ons in om verkoop (met verlies) te voorkomen
  • Korting op je hypotheekrente
Een hypotheek met NHG

Na onze scheiding maakte ik me zorgen. Verhuizen uit onze vertrouwde buurt wilde ik liever niet voor de kinderen. Gelukkig hielp onze hypotheekadviseur om de hypotheek met NHG passend te maken. Ik kan daardoor in het huis blijven wonen. Een hele opluchting!

Suzanne, Rotterdam

6% meer lenen als je gaat verduurzamen

Neem bij het afsluiten van je hypotheek direct een budget mee voor energiebesparende maatregelen. Dat kan bij de aanschaf van huis, oversluiten of verhogen van de hypotheek. Bij het afsluiten van de lening hoef je nog geen keuze te maken voor de maatregelen die je wilt nemen. Maar zorg je wel dat je kunt verduurzamen. Dat biedt verschillende voordelen.

Nieuws

NHG nieuwe partner in Schakel! 

woningbehoud Nieuwsbericht - 7 jul 2023 Het is belangrijk dat woningeigenaren geholpen worden als er problemen ontstaan. Deze week sloot NHG-daarom als nieuwe partner aan bij Schakel!

Hypotheekbezitter met financiële stress zoekt geen hulp

woningbehoud Nieuwsbericht - 7 jun 2023 Een op de vijf Nederlanders met een koopwoning en hypotheek maakt zich zorgen over zijn financiële situatie. Ondanks die zorgen schakelt de helft van alle huiseigenaren geen hulp of adviseur in bij (dreigende) problemen. Dit blijkt uit onderzoek van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). 

NHG en SVn geven duiding aan startersregelingen in Nederland

Erfpacht- en kortingsconstructies Nieuwsbericht - 31 mei 2023 Er zijn 18 beschikbare oplossingen op de markt om starters aan een koopwoning te helpen. Hoewel decentrale koopinstrumenten op veel plekken in het land beschikbaar zijn op papier, blijken zij in de praktijk nog zeer beperkt te worden ingezet. Dit blijkt uit onderzoek dat we afgelopen jaar samen met SVn hebben uitgevoerd op verzoek van Minister Hugo de Jonge.

Desktoptaxatie betrouwbare methode voor taxeren woning

Desktoptaxatie Nieuwsbericht - 19 jan 2023 Op 19 januari is door de NRVT een bericht gepubliceerd waarin staat dat taxateurs niet volgens de regels van NRVT handelen. NHG heeft geen enkele reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van desktoptaxaties. Consumentenbelang staat hierbij centraal.

Veelgestelde vragen

Welk model werkgeversverklaring accepteert NHG?

Om te voorkomen dat er wijzigingen in het model werkgeversverklaring zijn geweest adviseert NHG altijd om het meest recente model werkgeversverklaring te gebruiken. Model werkgeversverklaring 2021 mag echter ook in 2023 gebruikt worden, omdat de aanpassing alleen het weglaten van het geslacht (M/V) is en verder niets inhoudelijks is veranderd. De geldverstrekker kan echter anders beslissen.

Wat is het Energiebespaarbudget?

Wanneer je klant energiebesparende maatregelen wil treffen, maar nog niet precies weet welke, kun je voor je klant het Energiebespaarbudget aanvragen.
 
Het Energiebespaarbudget is een bouwdepot van maximaal 106% van de woningwaarde. Het grote voordeel? Er is geen specificatie van kosten of maatregelen vooraf nodig. Door gebruik te maken van het Energiebespaarbudget stelt hij de financiering van erkende energiebesparende maatregelen van zijn huis veilig. Maar hoeft hij niet meteen al te beslissen wat hij wil (laten) doen. Hierdoor kan je klant eerst zijn hypotheek regelen en daarna nadenken over welke maatregelen voor zijn huis het meest zinvol zijn. Ook heeft je klant dan voldoende tijd voor een advies op maat van een energieadviseur.
 
Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn erkende energiebesparende maatregelen?

Bij het afsluiten van een hypotheek met NHG kun je direct energiebesparende maatregelen meefinancieren. Dat kan door gebruik te maken van het Energiebespaarbudget (EBB) of van de regeling Energie Besparende Voorzieningen (EBV). Hieronder vind je de erkende energiebesparende maatregelen die van toepassing zijn op beide regelingen. Een toelichting op de maatregelen vind je hier:

  • gevelisolatie, dakisolatie, leidingisolatie of vloerisolatie
  • hoog rendement beglazing (ten minste HR++)
  • energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen in combinatie met hoog rendement beglazing (tenminste HR++)
  • energiezuinig ventilatiesysteem in combinatie met andere energiebesparende maatregelen
  • warmtepompen
  • douche-warmteterugwinningssysteem
  • zonnecellen

Het meefinancieren van een combinatie van deze maatregelen is uiteraard mogelijk.

Zit je antwoord er niet bij?

Snel naar

Werkgeversverklaring

Over NHG

Werken bij NHG