In deze editie

Inzicht in de betaalbaarheid van hypotheken

De Woonlastenmonitor laat zien hoe betaalbaar de woonlasten zijn voor mensen met een hypotheek in Nederland. Hiervoor combineren we informatie over betalingsachterstanden met onderzoek naar hoe huiseigenaren zich voelen over hun financiën. Hiermee sporen we nieuwe trends en betalingsproblemen op, met als doel om de financiële problemen en zorgen van huiseigenaren beter te begrijpen.

Ik zou het heel mooi vinden als geldverstrekkers en adviesketens naar ons toekomen. ‘Joh, we hebben nog wel interessante data, misschien kunnen we jullie helpen?’ Dat zou geweldig zijn.

Arthur van de Woestijne, Manager Dienstverlening

Veelgestelde vragen

Wat is de Woonlastenmonitor?

De Woonlastenmonitor is een vrij toegankelijk dashboard van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) die gebruikt wordt voor het systematisch en structureel vastleggen van data in het kader van betaalbaarheid en financiële zorgen onder consumenten met een eigen woning. Door middel van regelmatig marktonderzoek. De uitkomsten hiervan worden gecombineerd met NHG-data en voorzien van redactionele duiding.

Welke inzichten geeft de Woonlastenmonitor?

De Woonlastenmonitor geeft inzicht op landelijk en provinciaal niveau in ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van betaalbaarheid en financiële zorgen bij woningbezitters.

Voor wie is de Woonlastenmonitor bedoeld?

De Woonlastenmonitor richt zich o.a. op hypotheekverstrekkers, overheid, belangenorganisaties, pers en journalisten, en op iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van betaalbaarheid en financiële zorgen bij woningbezitters.

Zit je antwoord er niet bij?