Energiebesparende maatregelen

Deze pagina

Welke energiebesparende maatregelen kan ik meefinancieren?

Bij het afsluiten van een hypotheek met NHG kun je direct een budget voor energiebesparende maatregelen meefinancieren. Dat kan bij de aankoop van een (nieuwbouw) woning, het oversluiten en verhogen van de hypotheek. Welke maatregelen je wilt nemen, kun je later beslissen.

Onderstaande maatregelen kun je meefinancieren. Uiteraard kun je ook een combinatie van deze maatregelen meefinancieren.

Gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of leidingisolatie

Energiezuinig ventilatiesysteem in combinatie met andere energiebesparende maatregelen

Hoog rendement beglazing (HR++, Triple glas)

Energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen in combinatie met hoog rendement beglazing (HR++)

Warmtepomp

Douche-warmteterugwinningssysteem

Zonnepanelen

Laat je goed informeren

Zoek je meer informatie over energiebesparing en welke maatregelen zinvol zijn voor jouw huis? Bekijk wat jij kunt doen op Milieu Centraal of schakel een gekwalificeerd energieadviseur in. Op de website van Stichting Kego vind je een erkend energieadviseur bij jou in de buurt.

Als je energiebesparende maatregelen in je woning wilt laten installeren, is het verstandig om een installatiebedrijf te kiezen dat ervaring heeft met duurzame oplossingen. Zo weet je zeker dat de energiezuinige installatie goed wordt uitgevoerd en dat je optimaal profiteert van de voordelen van de maatregelen. Op de website van Centraal Register Techniek vind je verschillende soorten installatiebedrijven bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Welke geldverstrekkers faciliteren het Energiebespaarbudget?

Klik hier voor een actueel overzicht van geldverstrekkers die het Energiebespaarbudget faciliteren. Ook staan in dit overzicht welke geldverstrekkers de ruimere mogelijkheden op inkomen en de woningwaarde toestaan bij energiebesparende maatregelen.
 
Is de informatie volgens jou niet meer actueel? Laat het ons weten! Zo kleuren we samen elke hypotheek groen.

Gelden er ook ruimere mogelijkheden op het inkomen bij aankoop van een energiezuinige woning?

Bij de aankoop van een energiezuinige woning mag een bedrag van € 9.000 buiten beschouwing gelaten worden. De definitie van een energiezuinige woning is een woning met energielabel A++ of hoger (afgegeven voor 1 januari 2015), een energielabel A+++ of hoger (afgegeven vanaf 1 januari 2021) of met een Energie-index of Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,6 of lager, afgegeven voor januari 2021.
 
Voor energie-neutrale woningen, ook wel ‘Nul op de Meter’ woningen genoemd, geldt een verruiming op het inkomen van maximaal € 25.000, mits er een garantie is afgegeven door de bouwer.
 
Let op: Deze verruimingen gelden alleen bij een toetsinkomen van minimaal 33.000 euro! Meer informatie lees je in Norm 7.6 van de Voorwaarden & Normen.

Ik woon in een appartement en wil graag verduurzamen. Kan ik ook een VvE lening voor alleen mijn appartement afsluiten?

Nee, niet met de Stimuleringslening kleine VvE. Deze lening kan alleen door (kleine) VvE’s worden aangegaan, niet door individuele appartementseigenaren.

Zit je antwoord er niet bij?

Speciaal voor jou

Eneriebesparende maatregelen financieren

Voordelen NHG

Je hypotheek veranderen