Overzicht deelnemende geldverstrekkers Energiebespaarbudget

Bekijk ons actuele overzicht van geldverstrekkers die het Energiebespaarbudget faciliteren. In dit overzicht hebben we ook het beleid van geldverstrekkers over de verruimde financieringsmogelijkheden en het Energiebespaarbudget meegenomen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik voor mijn klant berekenen wat de mogelijkheden zijn voor het meefinancieren van energiebesparende maatregelen?

Met onze online rekenhulp bereken je eenvoudig, duidelijk en snel wat de mogelijkheden zijn voor je klant. Een volledig overzicht vind je hier.

Klopt het dat bij een Energiebespaarbudget de maatregelen niet vermeld hoeven te worden in het taxatierapport?

Dat klopt. Omdat vooraf nog niet bekend hoeft te zijn welke energiebesparende maatregelen je klant wil nemen, kan de taxateur deze nog niet opnemen in het taxatierapport.

Wat is de maximale termijn voor het doorgeven van de energiebesparende maatregelen die mijn klant wil betalen via het Energiebespaarbudget?

De hoogte van het Energiebespaarbudget moet opgegeven worden bij de hypotheekaanvraag. Specificatie van exacte uitgaven of maatregelen is hierbij niet nodig. Bij het indienen van een nota zal aan de geldverstrekker doorgegeven worden dat deze bestemd is voor het Energiebespaarbudget, zodat de gelden hieruit onttrokken kunnen worden. De geldverstrekker bepaalt de looptijd van het Energiebespaarbudget.

Zit je antwoord er niet bij?

Met Stimuleringslening kleine VvE met NHG helpen we VvE’s van 7 of minder leden met verduurzamen en wegwerken van achterstallig onderhoud. Benieuwd?

Speciaal voor jou

Energiebesparende maatregelen financieren

Verduurzamen met NHG

Je hypotheek veranderen