NHG borg voor kleine VvE's

Deze pagina

In het kort

Met de Stimuleringslening kleine VvE met borg van NHG kun je samen met de VvE aan de slag met verduurzaming en aanpakken van (achterstallig) onderhoud.

 • Voor VvE’s met 7 of minder leden
 • Afgestemd op de wensen van de VvE
 • Keuze in het leenbedrag en de looptijd van de lening

Zo werkt het

Verantwoorde financiering voor verduurzaming en onderhoud

Zit je in een kleine VvE en wil je samen met je buren verduurzamen? Dan kun je gebruik maken van de Stimuleringslening kleine VvE van SVn met borg van NHG.

Met de Stimuleringslening kleine VvE met NHG kun je samen met de VvE aan de slag met verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van muren, daken en vloeren, maar ook aan het plaatsen van hr++ glas of installeren van zonnepanelen. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Dan kan je deze lening daar ook voor gebruiken.

SVn biedt gunstige voorwaarden:

 • Lening aan VvE’s van maximaal 7 appartementen
 • Keuze in de looptijd van de lening (10, 15 of 20 jaar)
 • Maximaal leenbedrag per appartement van EUR 25.000
 • Minimaal 2 maatregelen voor verbetering van de woningen, waarvan tenminste 1 verduurzamingsmaatregel volgens deze lijst
 • Keuze mét of zonder NHG. Kies je voor de lening met NHG dan zijn de kosten van de borgtochtprovisie 0,6% van het leenbedrag

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op SVn

'We zijn blij met dat we in samenwerking met SVn een financieringsoplossing kunnen bieden voor kleine Verenigingen van Eigenaren. Hiermee hopen we bij ruim een half miljoen appartementseigenaren een drempel weg te nemen om te gaan verduurzamen.'

Gabriëlle van Veen, Manager Ontwikkeling NHG

De voordelen op een rij

Kies je voor de Stimuleringslening met borg van NHG? Dan kan je op ons rekenen in onzekere situaties.

 1. Gratis budgetcoach
  Heeft één van de VvE-leden kopzorgen en overziet men de financiële administratie niet meer? Dan mag je een van de budgetcoaches die bij ons zijn aangesloten, benaderen voor hulp. Zo krijgt het VvE-lid weer zicht op een gezonde balans tussen inkomsten en uitgaven.

 2. Dekking incassokosten
  De leden van de VvE betalen ieder een bijdrage aan de VvE voor de betaling van de rente en aflossing. Als een VvE-lid die bijdrage niet betaalt en de VvE er zelf niet in slaagt om dat bedrag te innen, vergoedt NHG een groot deel van de incassokosten.

 3. NHG staat borg voor een tekort als een VvE de lening niet volledig aan SVn kan terugbetalen
  Als niet alle VvE-leden hun bijdrage hebben betaald, kan het zijn dat de VvE daardoor de lening niet volledig aan SVn kan terugbetalen. In dat geval staat NHG borg voor betaling van het tekort aan SVn. Als de VvE voldoet aan de criteria van de kwijtscheldingsregeling, zal NHG de betaling van het tekort vervolgens kwijtschelden aan de VvE. Daarmee wordt het risico voor een VvE-lid veel kleiner in het geval dat een ander VvE-lid niet aan zijn of haar betalingsverplichtingen voldoet.   

   

Voor kleine Verenigingen van Eigenaren was het tot nu toe vaak lastig om een financiering te krijgen. Met deze oplossing hopen wij dat het voor kleine VvE’s makkelijker wordt om te gaan verduurzamen, zodat ook deze woningeigenaren het hoofd kunnen bieden aan de hoge energiekosten.

Kees Oomen, Directeur Stichting VvE Belang

Privacyverklaring bij afsluiten lening

Wanneer jouw VvE een lening afsluit bij SVn met NHG borg, moet NHG gegevens verwerken om je later snel en goed te kunnen helpen.

 

Download privacyverklaring

Veelgestelde vragen

Waarom biedt NHG borg op de Stimuleringslening kleine VvE van SVn?

Kleine VvE’s komen moeilijk mee in de verduurzaming van woningen. Er is vaak onvoldoende geld in het reservefonds voor onderhoud en verduurzaming en er zijn weinig mogelijkheden voor kleine VvE’s om geld te lenen. Deze mogelijkheden zijn er wel voor grote VvE’s. We vinden het belangrijk dat alle woningeigenaren in staat zijn om te verduurzamen, ook appartementseigenaren in kleine VvE’s. Met de borg op de Stimuleringslening van SVn willen we een drempel wegnemen voor kleine VvE’s om gezamenlijk een lening voor verduurzaming aan te gaan.

Speelt de NHG-grens van NHG ook een rol bij het kunnen aangaan van de Stimuleringslening kleine VvE met NHG?

Nee, de NHG-grens NHG speelt geen rol. Deze lening is voor alle kleine VvE’s (7 of minder appartementen) beschikbaar in gemeentes die deelnemen.

In de beschrijving staat dat de VvE tenminste één verduurzamingsmaatregel moet uitvoeren. Uit welke maatregelen kan ik kiezen?

Je vindt de gehele lijst op Wat zijn erkende energiebesparende maatregelen? - NHG. Daarnaast kan je de VvE de lening gebruiken voor het wegwerken van achterstallig onderhoud.

Zit je antwoord er niet bij?

Speciaal voor jou

Verduurzamen met NHG

Over NHG

NHG Actueel