Nederland gaat energiezuiniger wonen

Het treffen van energiebesparende maatregelen kan je klant veel voordelen bieden. Neem daarom heel eenvoudig verduurzaming mee in je hypotheekadvies. NHG helpt je daarbij met informatie, tips en tools. Zoals de online rekenhulp. Zo geef je je klant snel duidelijkheid hoeveel hij kan lenen voor verduurzaming.

Factsheet verduurzamen NHG

Alles over het financieren van verduurzaming in één helder overzicht? Bekijk de factsheet verduurzamen van NHG. Zodat je precies weet welke financieringsmogelijkheden jouw klant heeft en een passend advies kunt bieden.

Hypotheekadviseur Myrthe Romeijn

“De meeste mensen die een huis kopen wonen er nog niet. En weten dus ook niet welke maatregelen ze moeten nemen om te verduurzamen. Daarom ben ik een fan van het Energiebespaarbudget. Daarmee kun je die beslissingen nog even voor je uitschuiven. Klanten vinden dat prettig, ze moeten al genoeg beslissen bij het kopen van een huis.”

Rekenhulp vernieuwd!

Handig, zo’n rekenhulp. Bereken eenvoudig en snel hoeveel je klant extra kan lenen voor energiebesparende maatregelen. Nu ook als je klant zijn hypotheek verhoogt of een nieuwbouwwoning koopt.

De mogelijkheden van het Energiebespaarbudget op een rijtje bij:

Het kopen van een huis

Overweegt je klant zijn huis energiezuiniger te maken maar weet hij nog niet hoe? Met het Energiebespaarbudget kan je klant 6% bovenop de woningwaarde lenen. Zonder dat hij zich vooraf hoeft vast te leggen welke maatregelen hij neemt. Handig toch?

Het oversluiten van de hypotheek

Met het Energiebespaarbudget kan je klant 6% bovenop de woningwaarde lenen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. De winst? Lagere maandlasten en meer comfort. Zo helpen we meteen het klimaat een handje.

Het verhogen van de hypotheek

Verhoogt je klant zijn hypotheek voor een verbouwing? Neem dan meteen het Energiebespaarbudget mee. Goed voor z’n portemonnee, meer comfort en goed voor het klimaat.

Het Energiebespaarbudget

Het Energiebespaarbudget is een bouwdepot van maximaal 106% van de woningwaarde. Je klant reserveert alvast extra geld voor het groener en comfortabeler maken van zijn huis. In een later stadium kan hij rustig bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Inzicht voor je klant

Lees welke energiebesparende maatregelen je klant kan meenemen. En waar hij zich online kan oriënteren op woningverduurzaming. Zodat hij zich goed kan voorbereiden op het adviesgesprek. 

Veelgestelde vragen

Als er achteraf geld over is van het Energiebespaarbudget, wordt dit dan afgelost op de lening? Deze en andere vragen beantwoorden we in de veelgestelde vragen.

De voordelen voor je klant bij verduurzamen:

Hypotheekadviseur Marianne Ploeger

"Om klanten goed te kunnen adviseren, moet je bij jezelf beginnen. Mijn huis is goed geïsoleerd. Prettig voor mijn portemonnee, lekker comfortabel wonen én goed voor het milieu. Dat wens ik voor mijn klanten ook."

Stuur je klant het Energiebespaarboekje

Help je klant zijn huis slim te verduurzamen. Stuur daarom vóór het oriënterend gesprek de online link van het Energiebespaarboekje met praktische tips en inspiratie. De online link naar het Energiebespaarboekje op je eigen website plaatsen kan natuurlijk ook.

Heb je vragen? De experts van NHG staan voor je klaar.

Bel met NHG

030 - 5500 510

Stuur je vraag per e-mail

info@nhg.nl

Whatsapp is momenteel niet mogelijk

00 -00 00 00 00