Toegang tot woningmarkt bij omzetdaling na coronacrisis

Deze pagina

Inkomen bepalen

De coronamaatregelen hebben bij veel mensen impact gehad op het inkomen en vermogen. En daarmee ook op het krijgen of behouden van een hypotheek.

Bij het aanvragen van een hypotheek is het voor werknemers in loondienst niet meer verplicht om de coronavragenlijst in te vullen. Bij een vast contract maak je gebruik van de werkgeversverklaring voor het bepalen van het inkomen. Zonder vast contract gebruik je het 3-jaars gemiddelde of de Arbeidsmarktscan

Ondernemers die een hypotheek met NHG willen aanvragen moeten een Inkomensverklaring Ondernemer laten opstellen bij één van onze Rekenexperts. De coronajaren tellen nog steeds mee bij het bepalen van het inkomen. De rekenexpert beoordeelt daarom of het nodig is dat de ondernemer ook de coronavragenlijst invult. Als de rekenexpert overtuigd is van de bestendigheid van het inkomen, dan wordt er een inkomensverklaring afgegeven. Deze is 6 maanden geldig.

Hulp bij betalingsproblemen

Als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt of als zelfstandige minder kunt werken, daalt je inkomen. Je weet vaak niet of dit tijdelijk is. Maar ondertussen loopt je hypotheek gewoon door. Je kunt hierdoor in de problemen komen met je hypotheeklasten. Als je een hypotheek met NHG hebt, zijn daar oplossingen voor.

Nieuws

NHG ondersteunt consumenten in onstuimige coronatijd

Nieuwsbericht - 2 nov. 2020

NHG en hypotheekverstrekkers schieten ondernemers te hulp

nieuws NHG Nieuwsbericht - 9 jul. 2020 NHG en hypotheekverstrekkers schieten ondernemers te hulp

Toelichting verdiepende vragen IKV ondernemers

Nieuwsbericht - 30 apr. 2020 Sinds 30 maart jl. is de procedure voor toetsing van het inkomen van zelfstandigen uitgebreid met een aantal verdiepende vragen. Via OvFD en Adfiz bleek dat in de praktijk behoefte bestaat aan toelichting op deze vragen.

Speciaal voor jou

NHG voor ondernemers

Arbeidsmarktscan

NHG Actueel