Corona

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel mensen worden getroffen door de maatregelen. Dit heeft ook impact op inkomen en vermogen en daarmee ook op het krijgen of behouden van een hypotheek. Hier vindt je alle informatie van NHG met betrekking tot de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen.

Nieuwsartikelen corona

NHG ondersteunt consumenten in onstuimige coronatijd

Nieuwsbericht - 2 nov 2020

NHG en hypotheekverstrekkers schieten ondernemers te hulp

nieuws NHG Nieuwsbericht - 9 jul 2020 NHG en hypotheekverstrekkers schieten ondernemers te hulp. Ondernemers behouden toegang tot woningmarkt, ook bij omzetdaling coronacrisis

NHG breidt vangnetfunctie uit om woningeigenaren te steunen tijdens coronacrisis

Nieuwsbericht - 22 apr 2020 Iedereen die een hypotheek met NHG heeft afgesloten en de hypotheeklasten niet kan dragen vanwege de coronacrisis, krijgt ruimte om maximaal 9% van het hypotheekbedrag aan achterstand op te lopen met behoud van NHG. Dankzij deze mogelijkheid kunnen geldverstrekkers woningeigenaren oplossingen aanbieden met behoud van het vangnet dat NHG biedt. Toekenning en terugbetaling van de achterstand vindt plaats op basis van afspraken tussen geldverstrekker en de consument.

Coronavirus: wat doet NHG voor consumenten en ketenpartners?

Nieuwsbericht - 7 apr 2020

Statement NHG en het Coronavirus

Nieuwsbericht - 20 mrt 2020

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een aanvullende lening aan te vragen voor het betalen van mijn levensonderhoud?

Het is bij NHG niet mogelijk om een aanvullende lening aan te vragen voor je levensonderhoud. Als je door de crisis minder inkomsten hebt en niet langer de mogelijk hebt om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Deze kan dan naar je persoonlijke situatie kijken en bepalen wat er voor je NHG hypotheek mogelijk is. 

Door de coronacrisis heeft mijn werkgever mijn contract beëindigd. Kan ik nu aanspraak maken op de mogelijkheden van NHG?

NHG biedt in deze gevallen een vangnet voor haar klanten. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen.

Ik ben zelfstandig ondernemer en heb door de coronacrisis geen of minder inkomen. Wat kan NHG voor mij doen?

NHG kan in deze gevallen soms een vangnet voor haar klanten. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen.

Kan NHG mij een tijdelijke rentevakantie aanbieden nu ik mijn hypotheeklasten niet meer betalen?

NHG biedt zelf geen rentevakanties aan klanten aan. Wij bieden wel mogelijkheden voor de geldverstrekker om dit te doen met dekking van NHG. Neem  contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Deze kan dan naar je persoonlijke situatie kijken en bepalen wat er voor je NHG hypotheek mogelijk is. 

Zit je antwoord er niet bij?