Corona

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel mensen worden getroffen door de maatregelen. Dit heeft ook impact op inkomen en vermogen en daarmee ook op het krijgen of behouden van een hypotheek. Hier vindt je alle informatie van NHG met betrekking tot de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen.

Nieuwsartikelen corona

NHG ondersteunt consumenten in onstuimige coronatijd

Nieuwsbericht - 2 nov 2020

NHG en hypotheekverstrekkers schieten ondernemers te hulp

nieuws NHG Nieuwsbericht - 9 jul 2020 NHG en hypotheekverstrekkers schieten ondernemers te hulp

Toelichting verdiepende vragen IKV ondernemers

Nieuwsbericht - 30 apr 2020 Sinds 30 maart jl. is de procedure voor toetsing van het inkomen van zelfstandigen uitgebreid met een aantal verdiepende vragen. Via OvFD en Adfiz bleek dat in de praktijk behoefte bestaat aan toelichting op deze vragen.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een aanvullende lening aan te vragen voor het betalen van mijn levensonderhoud?

Het is niet mogelijk om een aanvullende lening met NHG aan te vragen voor je levensonderhoud. Als je door de coronacrisis minder inkomsten hebt en niet langer de mogelijkheid hebt om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Deze kan dan naar je persoonlijke situatie kijken en bepalen wat er voor je NHG hypotheek mogelijk is. 

Door de coronacrisis heeft mijn werkgever mijn contract beëindigd. Kan ik nu aanspraak maken op de mogelijkheden van NHG?

NHG kan in deze gevallen een vangnet bieden. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker kan NHG zoeken naar een oplossing, zodat je in de woning kan blijven wonen.
Als verkoop toch de enige mogelijkheid blijkt, kan NHG als aan de gestelde criteria is voldaan een eventuele restschuld kwijtschelden. Meer informatie over de criteria voor kwijtschelding en voorbeeldsituaties kun je hier vinden.

Ik ben zelfstandig ondernemer en heb door de coronacrisis geen of minder inkomen. Wat kan NHG voor mij doen?

NHG kan in deze gevallen soms een vangnet bieden. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen.

Kan NHG mij een tijdelijke rentevakantie aanbieden nu ik mijn hypotheeklasten niet meer betalen?

NHG kan zelf geen rentevakanties aanbieden. Wij bieden wel mogelijkheden voor de geldverstrekker om dit te doen bij een lening met NHG. Neem contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Deze kan dan naar je persoonlijke situatie kijken en bepalen wat er voor je NHG hypotheek mogelijk is. 

Zit je antwoord er niet bij?