Verruiming op kostengrens bij verhogen hypotheek

Deze pagina

Meer financiële ruimte voor energiebesparende maatregelen

Voor het verduurzamen van de woning mag je klant extra lenen. NHG biedt extra financieringsmogelijkheden op basis van de kostengrens. Bekijk hieronder welke verruimig op de kostengrens NHG mogelijk is voor jouw klant. De rekenvoorbeelden laten zien wat dat in de praktijk betekent.

Ontdek de handige online rekenhulp

Wil je snel weten hoeveel je klant (extra) kan lenen voor energiebesparende maatregelen? Maak dan gebruik van onze online rekenhulp. 

Waar kan mijn klant terecht voor een betrouwbaar energieadvies?

Op het gebied van energiebesparende maatregelen zijn heel veel verschillende oplossingen, aanbieders en subsidies. De ervaring van jouw klanten hiermee is meestal heel beperkt. Het is dus niet gek dat veel klanten opzien tegen de realisatie van de woningverduurzaming. Om deze klanten te ontzorgen, kun je als hypotheekadviseur waarde toevoegen door je klant te koppelen aan een erkend energieadviseur via Verbeterjehuis of via Centraal Register Techniek.

Mag je de kosten voor het oversluiten van een lening met NHG financieren met een looptijd van 30 jaar?

Bij Norm 3.1.1. mag het leningdeel, waar de de kosten onder punt b en c mee gefinancierd worden, wel 30 jaar lopen. De looptijd van de bestaande lening mag niet op 30 jaar worden gezet. Als dit wel de wens van de klant is, dan dient er te worden overgesloten onder Norm 3.2. De aanvraag moet dan volledig aan de Voorwaarden & Normen voldoen.

Klopt het dat bij een Energiebespaarbudget de maatregelen niet vermeld hoeven te worden in het taxatierapport?

Dat klopt. Omdat vooraf nog niet bekend hoeft te zijn welke energiebesparende maatregelen je klant wil nemen, kan de taxateur deze nog niet opnemen in het taxatierapport.

Zit je antwoord er niet bij?

Speciaal voor jou

Je hypotheek veranderen

Een lagere energierekening met NHG

Taxatie van een woning