NHG voor ondernemers

NHG is er om kwetsbare groepen toegang tot de hypotheekmarkt te bieden, ook in deze crisistijd. De effecten van de coronacrisis zullen voor sommige ondernemers impact hebben op hun financiële situatie en in sommige gevallen ook op de hypotheekaanvraag. 

Door maatwerk te bieden bij de Inkomensverklaring ondernemer, willen we voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen toegang krijgen tot de hypotheekmarkt. Dit betekent dat we niet per branche, maar per aanvraag beoordelen wat verantwoord is. Bovendien willen we juist in deze bijzondere omstandigheden in een vroeg stadium duidelijkheid aan hen verstrekken over financieringsmogelijkheden. Lees ook het nieuwsbericht: Verdiepende vragen bij toetsing inkomen zelfstandigen en Aangepaste procedure bepalen ondernemersinkomen.

Met de Inkomensverklaring Ondernemers geven we álle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn toegang tot een hypotheek met NHG. Hiermee verbeteren we de verantwoorde toegang en betaalbaarheid van hypotheken voor ondernemers, wordt het proces van het verkrijgen van een hypotheek makkelijker en heeft de geldverstrekker vooraf duidelijkheid en zekerheid over het inkomen voor toetsing.

De Inkomensverklaring Ondernemer is een uitbreiding en vervanging van de bestaande inkomensverklaring voor ZZP’ers. Sinds 1 januari 2019 is gebruik van de Toetskaders voor de Inkomensverklaring Ondernemer opgenomen in de Voorwaarden & Normen, en daarmee verplicht voor alle NHG aanvragen.

NHG toets en meer informatie 

Als professional kun je gebruikmaken van de NHG-Toets om snel en efficiënt te kunnen toetsen of NHG kan worden verstrekt. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor ondernemers? Neem dan contact op met ons Service Center