Dit kunnen we voor jou doen

Vanwege de economische gevolgen van het coronavirus zouden meer mensen in kwetsbare situaties terecht kunnen komen, ondanks de maatregelen van het kabinet. Juist in tijden van crisis staan wij voor mensen klaar. 

Carla Muters, Raad van Bestuur NHG

Een vangnet waar je op kunt vertrouwen

Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat hij bij je inkomen past. Je kunt NHG afsluiten bij de aankoop van een huis, voor de kosten van een verbouwing of bij energiebesparende maatregelen.

Als je hypotheek niet meer kunt betalen door een ingrijpende verandering in je leven, zoals het overlijden van je partner of een relatiebreuk, biedt NHG je een vangnet waarop je kunt vertrouwen. Lees meer over de voordelen van NHG.

NHG actueel

Hoopvol herstel, met uitdagende dynamiek voor werken en wonen

NHG Nieuwsbericht - 20 aug 2021 De Macro Economische Verkenning van het CPB laat zien dat de economie als geheel snel herstelt. De mogelijk langer termijn effecten van corona blijven op de loer liggen en pakken in de verschillende sectoren anders uit.

Monitor koopwoningmarkt: Toenemende krapte

Monitor Koopwoningmarkt Nieuwsbericht - 19 aug 2021 Door een mooie samenwerking met de markt en het delen van data is ook dit kwartaal de kwartaalrapportage monitor koopwoningen weer uitgekomen.

Verduurzaming van kleine VvE's

Verduurzamen Nieuwsbericht - 9 apr 2021 verduurzaming kleine VvE's

Veelgestelde vragen

Wat houdt NHG aan als AOW leeftijd?

NHG kijkt naar de wettelijke AOW leeftijd.

Door de coronacrisis ben ik mijn baan kwijt geraakt en ik heb nu geen inkomen. Hoe kan ik toch een hypotheek aan vragen?

Wanneer je geen inkomen hebt, dan is een hypotheek met NHG niet mogelijk. 

Door de coronacrisis heeft mijn werkgever mijn contract beëindigd. Kan ik nu aanspraak maken op de mogelijkheden van NHG?

NHG kan in deze gevallen een vangnet bieden. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker kan NHG zoeken naar een oplossing, zodat je in de woning kan blijven wonen.
Als verkoop toch de enige mogelijkheid blijkt, kan NHG als aan de gestelde criteria is voldaan een eventuele restschuld kwijtschelden. Meer informatie over de criteria voor kwijtschelding en voorbeeldsituaties kun je hier vinden.

Wat is het Energiebespaarbudget?

Wanneer je klant energiebesparende maatregelen wil treffen, maar nog niet precies weet welke, kun je voor je klant het Energiebespaarbudget aanvragen.
 
Het Energiebespaarbudget is een bouwdepot van maximaal 106% van de woningwaarde. Het grote voordeel? Er is geen specificatie van kosten of maatregelen vooraf nodig. Door gebruik te maken van het Energiebespaarbudget stelt hij de financiering van erkende energiebesparende maatregelen van zijn huis veilig. Maar hoeft hij niet meteen al te beslissen wat hij wil (laten) doen. Hierdoor kan je klant eerst zijn hypotheek regelen en daarna nadenken over welke maatregelen voor zijn huis het meest zinvol zijn. Ook heeft je klant dan voldoende tijd voor een advies op maat van een energieadviseur.
 
Klik hier voor meer informatie.

Zit je antwoord er niet bij?