Dit kunnen we voor jou doen

Vanwege de economische gevolgen van het coronavirus zouden meer mensen in kwetsbare situaties terecht kunnen komen, ondanks de maatregelen van het kabinet. Juist in tijden van crisis staan wij voor mensen klaar. 

Carla Muters, Raad van Bestuur NHG

Een vangnet waar je op kunt vertrouwen

Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat hij bij je inkomen past. Je kunt NHG afsluiten bij de aankoop van een huis, voor de kosten van een verbouwing of bij energiebesparende maatregelen.

Als je hypotheek niet meer kunt betalen door een ingrijpende verandering in je leven, zoals het overlijden van je partner of een relatiebreuk, biedt NHG je een vangnet waarop je kunt vertrouwen. Lees meer over de voordelen van NHG.

NHG actueel

Hoopvol herstel, met uitdagende dynamiek voor werken en wonen

NHG Nieuwsbericht - 20 aug 2021 De Macro Economische Verkenning van het CPB laat zien dat de economie als geheel snel herstelt. De mogelijk langer termijn effecten van corona blijven op de loer liggen en pakken in de verschillende sectoren anders uit.

Monitor koopwoningmarkt: Toenemende krapte

Monitor Koopwoningmarkt Nieuwsbericht - 19 aug 2021 Door een mooie samenwerking met de markt en het delen van data is ook dit kwartaal de kwartaalrapportage monitor koopwoningen weer uitgekomen.

Verduurzaming van kleine VvE's

Verduurzamen Nieuwsbericht - 9 apr 2021 verduurzaming kleine VvE's

Veelgestelde vragen

Wat houdt NHG aan als AOW leeftijd?

NHG kijkt naar de wettelijke AOW leeftijd.

Wat is het Energiebespaarbudget?

Wanneer je klant energiebesparende maatregelen wil treffen, maar nog niet precies weet welke, kun je voor je klant het Energiebespaarbudget aanvragen.
 
Het Energiebespaarbudget is een bouwdepot van maximaal 106% van de woningwaarde. Het grote voordeel? Er is geen specificatie van kosten of maatregelen vooraf nodig. Door gebruik te maken van het Energiebespaarbudget stelt hij de financiering van erkende energiebesparende maatregelen van zijn huis veilig. Maar hoeft hij niet meteen al te beslissen wat hij wil (laten) doen. Hierdoor kan je klant eerst zijn hypotheek regelen en daarna nadenken over welke maatregelen voor zijn huis het meest zinvol zijn. Ook heeft je klant dan voldoende tijd voor een advies op maat van een energieadviseur.
 
Klik hier voor meer informatie.

Wat dient er met een ontstane restschuld te gebeuren in de periode tussen de verkoop van de eerste woning en de aankoop van de tweede woning?

 

In deze periode dient de restschuld te worden geparkeerd. Om de toegankelijkheid van de regeling niet te beperken stelt NHG geen voorwaarden aan de manier waarop de restschuld wordt geparkeerd. Het kan wel zijn dat een geldverstrekker hiervoor bepaalde voorwaarden hanteert.

De betreffende geldverstrekker dient zodra de eerste woning is verkocht aan NHG de melding ‘potentieel verlies’ door te geven (d.m.v. Mutatieformulier bestaande Garantie). Tevens dient bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek met NHG te worden vermeld dat het gaat om een hypotheek inclusief een restschuld.

 

Zit je antwoord er niet bij?