NHG-lening voor ondernemers

NHG is er om kwetsbare groepen toegang tot de hypotheekmarkt te bieden, ook in deze crisistijd. De effecten van de coronacrisis zullen voor sommige ondernemers impact hebben op hun financiële situatie en in sommige gevallen ook op de hypotheekaanvraag. 

Door maatwerk te bieden bij de Inkomensverklaring ondernemer, willen we voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen toegang krijgen tot de hypotheekmarkt. Dit betekent dat we niet per branche, maar per aanvraag beoordelen wat verantwoord is. Bovendien willen we juist in deze bijzondere omstandigheden in een vroeg stadium duidelijkheid aan hen verstrekken over financieringsmogelijkheden. Lees ook het nieuwsbericht: Verdiepende vragen bij toetsing inkomen zelfstandigen.

Met de Inkomensverklaring Ondernemer geven we álle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn toegang tot een hypotheek met NHG. Hiermee verbeteren we jouw toegang tot een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Vanaf 1 januari 2019 is gebruik van de Inkomensverklaring Ondernemer verplicht, het inkomen aantonen met IB-aangiftes van de afgelopen 3 kalenderjaren is dan niet meer mogelijk. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ondernemers? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Je kunt ook contact opnemen met ons Service Center.

Toetskaders

Benieuwd op welke manier je ondernemersinkomen voor een hypothekeek met NHG wordt vastgesteld? Bekijk dan onze Toetskaders. 

Bekijk de Toetskaders