Verruiming op LTI bij oversluiten

Deze pagina

Meer financiële ruimte voor energiebesparende maatregelen

Wanneer je klant investeert in energiebesparende maatregelen bij het oversluiten van de hypotheek worden er verruimde financieringsmogelijkheden geboden.

De hoogte van het bedrag voor verduurzaming dat bij de inkomens- en lastentoets buiten beschouwing mag worden gehouden, is afhankelijk van het energielabel van de woning en het bedrag dat je klant gaat besteden aan het treffen van energiebesparende maatregelen.

Verruiming op LTI

Rekenvoorbeelden

Kijk op de lijst welke geldverstrekkers deelnemen aan het Energiebespaarbudget en het beleid dat zij voeren over de verruimde financieringsmogelijkheden.

Ontdek de handige online rekenhulp

Wil je snel weten hoeveel je klant (extra) kan lenen voor energiebesparende maatregelen? Maak dan gebruik van onze online rekenhulp. 

Veelgestelde vragen

Als bij een Energiebespaarbudget achteraf blijkt dat er geld over is, mag dit dan voor andere kosten worden aangewend?

Het Energiebespaarbudget is vrij te besteden aan alle erkende energiebesparende maatregelen. Als de klant de gewenste maatregelen getroffen heeft en er blijkt een budget over te zijn, dan moet dit afgelost worden op de lening door de geldverstrekker.

Waar kan mijn klant terecht voor een betrouwbaar energieadvies?

Op het gebied van energiebesparende maatregelen zijn heel veel verschillende oplossingen, aanbieders en subsidies. De ervaring van jouw klanten hiermee is meestal heel beperkt. Het is dus niet gek dat veel klanten opzien tegen de realisatie van de woningverduurzaming. Om deze klanten te ontzorgen, kun je als hypotheekadviseur waarde toevoegen door je klant te koppelen aan een erkend energieadviseur via Verbeterjehuis of via Centraal Register Techniek.

Zit je antwoord er niet bij?

Speciaal voor jou

Je hypotheek veranderen

Een lagere energierekening met NHG

Taxatie van een woning