NHG-lening voor senioren

Ontvangt u over maximaal 10 jaar AOW?
En wilt u een andere woning kopen?

Als u al AOW ontvangt of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt, dan kunt u te maken krijgen met aangescherpte financieringsmogelijkheden. Hierdoor kan het krijgen van een nieuwe hypotheek moeilijker zijn, ondanks dat uw nieuwe hypotheeklasten vaak lager uitvallen dan uw huidige lasten.

Per 17 juni 2018: kijken naar werkelijke lasten

De standaard manier van toetsen gaat ervan uit dat u de hele hypotheeksom via een anuïteiten hypotheek aflost. Maar als u een (gedeeltelijk) aflosvrije hypotheek heeft, dan betaalt u alleen rente en geen aflossing. Uw werkelijke lasten, het bedrag dat u maandelijks aan de bank betaalt, zijn in dat geval veel lager dan de fictieve lasten waar de standaard toets mee rekent. 

Wij hebben daarom een nieuwe manier van toetsen ontwikkeld waardoor u in veel gevallen toch een passende hypotheek kunt krijgen.

Vanaf 17 juni 2018 kunt u een hypotheek met NHG sluiten via een hypotheekadviseur of direct bij de bank, waarbij gekeken wordt naar uw werkelijke lasten. Om voor deze werkelijke lasten toets in aanmerking te komen dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient u de rente voor langere periode vast te zetten. Uw hypotheekadviseur of uw bank kan u alle mogelijkheden uitleggen.

De zekerheid van NHG

Door deze nieuwe manier van toetsen kan uw verhuiswens vaak wel werkelijkheid worden. Daarnaast heeft u ook nog eens de zekerheid die NHG biedt!

Een hypotheek met NHG voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen. Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Wanneer u door een verandering in uw persoonlijke omstandigheden, zoals het overlijden van uw partner of een relatiebreuk, uw hypotheek niet meer kunt betalen biedt NHG u een vangnet waarop u kunt vertrouwen.

Benieuwd wat NHG voor u kan betekenen? We leggen de voordelen graag voor u uit. Bekijk de uitleg >

Blijf op de hoogte

Interesse in deze oplossing? Wij houden u graag op de hoogte. Laat het ons weten. Uiteraard gebruiken we u gegevens alleen voor het verzenden van e-mail (nieuwsbrieven) en NHG gerelateerde zaken. Voor meer informatie lees ons privacy statement >

 

Bent u een professional? Klik hier voor informatie voor Hypotheekadviseurs 

In de media

EenVandaag - Seniorenhypotheek moet woningmarkt in beweging krijgen:

Radio EenVandaag - Speciale Seniorenhypotheek met NHG Garantie