Samenwerking in de koopketen

Deze pagina

Samenwerking in de koopketen

Jaarlijks wisselen ruim 200.000 woningen van eigenaar, waarmee direct een kans ligt voor verduurzaming. Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een woning hebben afspraken gemaakt over verduurzaming en vermindering van de CO2 uitstoot. Alle schakels in de keten gaan de consument hierbij helpen, zoals makelaars, taxateurs, energieadviseurs en hypotheekadviseurs.

Samen met deze partijen zetten we ons in om huiseigenaren op natuurlijke momenten - bij de aankoop van een woning, verhogen of oversluiten van de hypotheek- goed te adviseren over verduurzaming. Dit zijn uitgelezen momenten voor huiseigenaren om verduurzaming mee te nemen, en te profiteren van meer wooncomfort, een waardevaste woning en een lagere energierekening.

Voordelen

  1. Samenwerking biedt kansen om verduurzaming breder onder de aandacht te brengen.

  2. Door huizenkopers bij elke stap te wijzen op de mogelijkheden van verduurzaming, en meer voor hun woning relevante informatie te verstrekken, wordt verduurzaming een standaard onderdeel van het koopproces.

Actueel over verduurzaming

Versnellen van de verduurzaming van koopwoningen

Verduurzamen Nieuwsbericht - 21 jun 2021 De verduurzaming van koopwoningen in Nederland gaat niet snel genoeg. Dit vertelt NHG bestuurder Carla Muters in een interview met Rens de Jong, ook bekend van BNR Nieuwsradio. Daarom doet zij een oproep aan alle ketenpartners om samen te kijken naar hoe de versnelling ingezet kan worden.

NHG ondertekent convenant verduurzaming koopketen

Verduurzamen Nieuwsbericht - 17 dec 2020 Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een nieuwe woning hebben afspraken gemaakt over verduurzaming. Zo ook Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In het convenant is vastgelegd hoe makelaars, hypotheekverstrekkers en andere partijen in de keten huizenkopers informeren of adviseren over de opties tot verduurzaming en de financiering daarvan.

Geef je mening

Heb je ideeën hoe we woningeigenaren goed kunnen adviseren over de mogelijkheden van verduurzaming? Neem dan contact met ons op.

Feedback