Podcast: wat je als consument moet weten over erfpacht- en kortingsconstructies

Nieuws

6 december 2022

Luister de Podcast

Gemeenten, wooncorporaties en commerciële partijen zetten steeds vaker erfpacht- en kortingsconstructies in om het aanbod betaalbare woningen te vergroten. Maar wat houdt een erfpacht- of kortingsconstructie eigenlijk in? En belangrijker, waar moet je als consument op letten als een woning wordt aangeboden met een erfpacht- of kortingsconstructie? In deze podcast vertellen we daar meer over. Luister hem nu.

De rol van NHG

Om de risico’s voor consumenten te beperken en aanbieders te helpen verantwoorde constructies aan te bieden heeft NHG richtlijnen opgezet waar een constructie minimaal aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor NHG.  Constructies die voldoen aan onze richtlijnen staan op de lijst met geaccepteerde erfpacht- en kortingsconstructies.

Meer weten 

De richtlijnen die jou als koper beter beschermen kun je nalezen op www.nhg.nl/erfpacht en www.nhg.nl/kortingsconstructie Bekijk ook onze animaties over erfpacht- en kortingsconstructies die uitleg geven over wat erfpacht- en kortingsconstructies nu eigenlijk zijn.

Speciaal voor jou

Voordelen van NHG

NHG voor starters

Keuzehulp inkomen