Een hypotheek op basis van PSD2, helpen we de consument er echt mee?

Podcast

15 juli 2021

Gebruik maken van betaalgegevens bij de aanvraag van een hypotheek

Daar is hij dan! De tweede aflevering van onze podcastserie ‘De hypotheek zonder grensovergangen’. In dit drieluik onderzoeken Carla Muters en Arjen Gielen, bestuursleden van NHG, samen met uiteenlopende experts de kansen en toepassingen van digitale innovaties in de hypotheekreis. In deze tweede aflevering gaan we het hebben over PSD2, oftewel: Payment Services Directive 2.‘Een hypotheek op basis van PSD2, helpen we de consument er echt mee?’ Dat is de vraag die centraal staat in deze aflevering.

Daarbij zoomen we in op het gebruik maken van betaalgegevens bij de aanvraag van een hypotheek. Een hypotheek op basis van betaalgegevens, dat impliceert maatwerk voor iedereen. Is dit ook echt zo en hoever zijn we met de adoptie van deze nieuwe service binnen onze keten?

In deze aflevering hebben we weer interessante collega’s uit de sector uitgenodigd om over dit onderwerp mee te praten, namelijk:  

  • Michiel Meijer – Directeur van Bruggen Adviesgroep
  • BirashanthThanabalasingam – Director van Beyond, een onderdeel van Yellowtail. 
  • Jeroen Heijnen – Change Manager bij de SNS Bank 

En tot slot onze expert van buiten de sector: Nitesh Bharosa hoogleraar ‘GovTech & Innovation in Digital Government Ecosystems’ bij TBM bij de TU Delft’.    

Het gesprek aan tafel wordt professioneel geleid door Janneke Willemse, bekend van o.a. RTLZ en ‘Blondjes Beleggen Beter’. Kortom, alle ingrediënten voor een interessante podcast die je niet mag missen.  

Beluister hier de eerste aflevering 'De belofte van brondata'.