NHG-lening voor uitzendkrachten

Met de perspectiefverklaring kunnen uitzendkrachten eerder in aanmerking komen voor een lening. Ook met een perspectiefverklaring kun je een lening mét NHG krijgen.

 

Wat is nodig voor een perspectiefverklaring?

Je moet minimaal één jaar via hetzelfde uitzendbureau werken om in aanmerking te komen voor de perspectiefverklaring. De perspectiefverklaring vraag je aan bij het uitzendbureau en is deels gebaseerd op:

  • een arbeidsmarktscan: een data-analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager;
  • het eigen oordeel van het uitzendbureau over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daarbij hoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken.

Kortom: met de perspectiefverklaring kom je als uitzendkracht al na één jaar in aanmerking voor een lening én wordt deze lening gebaseerd op jouw huidige inkomen.

Voor alle vragen over de perspectiefverklaring kun je terecht op www.perspectiefverklaring.nl of op nummer 0135 - 944105.

Verklaring van toekomstig inkomen

Bij flexwerkers wordt bij de hypotheekverstrekking gekeken naar het gemiddelde loon over de laatste 3 jaar. Heb je een perspectiefverklaring? Dan mag jouw huidige inkomen gebruikt worden bij de hypotheekaanvraag. De perspectiefverklaring verklaart namelijk dat de kans heel groot is dat jouw huidige inkomen in de toekomst (tenminste) gelijk blijft.

Meer weten?

Meer informatie over de perspectiefverklaring vindt u op www.perspectiefverklaring.nl.

Welke geldverstrekkers?

Bekijk welke geldverstrekkers perspectiefverklaringen accepteren.

Bekijk het overzicht

Welke uitzendbureaus?

Welke uitzendbureaus mogen een perspectiefverklaring afgeven? 

Bekijk het register