Samen beheeroplossingen (door)ontwikkelen

Deze pagina

Leren hoe we kwetsbare consumenten nog beter kunnen helpen

We vinden het belangrijk dat huiseigenaren met (verwachte) problematische hypotheken passende oplossingen aangeboden krijgen door hun geldverstrekker om hun situatie te verbeteren. We verkennen daarom met een aantal geldverstrekkers wat de effectiviteit is van een bredere inzet van oplossingen op maat. Dat betekent dat in een beheersituatie een breed palet aan passende maatregelen ingezet wordt, passend bij de situatie van de consument.

Het maakt daarbij niet uit of er onderwaarde of overwaarde is op de woning. Woningbehoud, als dat gewenst is, is namelijk niet alleen van belang bij een dreigende restschuld; ook bij overwaarde is verkoop lang niet altijd de meest passende en duurzame oplossing. Bijvoorbeeld omdat er geen passende betaalbare alternatieve woning voor consumenten is.

Door op deze manier intensief samen te werken leren we welke maatregelen effectief en efficiënt zijn. Waar nodig en mogelijk kunnen we deze in onze regelgeving standaardiseren.  

Voordelen

  1. Door in samenwerking met geldverstrekkers diverse benaderingen te testen ervaren we wat het beste werkt.

  2. Goed werkende praktijken in beheer kunnen met de markt gedeeld en mogelijk ook gestandaardiseerd worden.

  3. We leren hoe we de samenwerking tussen geldverstrekker en NHG kunnen verbeteren, ten gunste van de keten en consument.

Actueel over het verduurzamen van VvE's

NHG verkent: Hoe kunnen we verduurzaming voor VvE’s met garanties verder aanjagen

nieuws NHG Nieuwsbericht - 21 sep 2021 Woningkopers lossen sinds 2013 verplicht af voor een NHG-hypotheek. De prijzen gaan door het dak en de economie groeit. Afgelopen kwartaal waren er slechts acht verliesdeclaraties in heel Nederland. Hoe blijf je als garantieverstrekker voor hypotheken dan relevant? Op 28 september besprak manager beleid- en productontwikkeling Frederiek Busweiler op AMhypotheken de veranderende rol van NHG. Zes vragen.

Verduurzaming van kleine VvE's

Verduurzamen Nieuwsbericht - 9 apr 2021 verduurzaming kleine VvE's

Geef je mening

Heb je suggesties voor het vergroten van de waarde van NHG voor consumenten in beheer? We horen graag van je!

Feedback