Roald van der Linde versterkt bestuur NHG

Persbericht 10 maart 2022

Roald van der Linde (53) treedt per 1 mei 2022 toe tot de raad van bestuur van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Samen met voorzitter Carla Muters (47) en een kleine honderd collega’s, zal hij zich inzetten om verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen mogelijk te maken.

Roald is op dit moment wethouder in Amersfoort. Hij was van 2012 tot 2021 lid van de Tweede Kamer en voerde het woord over de woningmarkt en de financiële sector, twee onderwerpen waar hij grote affiniteit mee heeft. Daarvoor werkte hij lange tijd voor het ministerie van Financiën.

NHG is blij met zijn komst. “Met Roald hebben we een man aangetrokken met een enorm breed netwerk en veel kennis over de woningmarkt. Roald kan met zijn ervaring bijdragen aan de versterking van de strategie, het realiseren van nog meer maatschappelijke impact en de samenwerking met onze stakeholders. Ik heb er volop vertrouwen in dat we samen onze ambitieuze organisatiedoelen blijven realiseren”, reageert Carla Muters, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Roald van der Linde is zelf ook enthousiast over zijn overstap. “Het is een prachtige stap. Mijn werkervaring, affiniteit met de woningmarkt en plezier in de bestuurdersrol komen helemaal samen. NHG heeft een missie en een cultuur die heel aansprekend zijn.”

NHG werkt samen met de ketenpartners aan toegang tot de woningmarkt, woningbehoud & vangnet, verduurzaming en procesverbetering met data & digitalisering. Zo startte NHG onlangs onder andere de pilot duurhuur, waarmee vrije sector huurders eerder in aanmerking komen voor een hypotheek, verbetert de organisatie de financiering voor flexwerkers en ondernemers en onderzoekt NHG financieringsmogelijkheden om kleine VVE’s te helpen te verduurzamen.