Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) accrediteert trainingsactiviteiten Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Nieuws

21 maart 2018

Om bij SEH erkend te blijven, dienen adviseurs zich jaarlijks bij te scholen middels een PE-programma van twaalf uur (Permanente Educatie) waarbij tevens twaalf punten behaald dienen te worden. SEH vindt het belangrijk dat de Erkend adviseur tijdens deze twaalf uur actief zijn vakkennis verdiept en verbreedt en zijn vaardigheden vergroot op het gebied van financieel advies. Tot voor kort was bijscholing alleen mogelijk door het volgen van trainingsactiviteiten van SEH. Vanaf 2018 is het ook mogelijk dat Erkend adviseurs een deel van de benodigde punten via trainingsactiviteiten van externe opleiders verkrijgen, mits deze door SEH zijn geaccrediteerd. De trainingsactiviteiten worden getoetst op onder andere de criteria relevantie en kwaliteit. Bart de Nie (directeur SEH): “We zijn verheugd dat een onafhankelijke organisatie als NHG met ons de handen ineen slaat om het kennisniveau van de Nederlandse hypotheekadviseur te borgen en te bevorderen.”     

Trainingen
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft de twee trainingen Acceptatie en Woningbehoud ontwikkeld en met succes ingediend. Het opleidingsinstituut Lindenhaeghe verzorgt beide trainingen namens NHG. De training Acceptatie omvat onder meer casuïstiek omtrent het acceptatieproces voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de training Woningbehoud heeft betrekking op de mogelijkheden voor klanten in beheersituaties met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Kirsten Heezen (opleidingscoördinator Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter NHG): “Veel adviseurs kennen NHG, maar NHG biedt vaak veel meer dan bij adviseurs bekend is. Met de trainingen hopen we bij te dragen aan een zo goed mogelijk advies van hypotheekadviseurs aan hun klanten, waardoor een verantwoorde woonfinanciering wordt gerealiseerd. Door de accreditatie worden onze trainingen nog waardevoller.”

Kijk voor meer informatie en inschrijvingen voor de trainingen op:
https://www.nhg.nl/Professional/Trainingen-en-videos/Training-Acceptatie en https://www.nhg.nl/Professional/Trainingen-en-webinars/Woningbehoud-voor-geldverstrekkers