Lindenhaeghe & NHG: Klaar voor het nieuwe jaar

Nieuws

25 oktober 2017

In het onlangs gepresenteerde regeerakkoord zijn opnieuw maatregelen aangekondigd die zullen leiden tot nieuwe afspraken en veranderende wet- en regelgeving rondom de woningmarkt. Steeds vaker worden deze nieuwe regels gekoppeld aan initiatieven rondom moderne solidariteit en duurzaamheid. Maar wat betekent dit precies voor de huizenkoper van de toekomst?

Er gaat de komende tijd veel veranderen voor de consument, voorspelt Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Om de hypotheekadviseur goed voor te bereiden op het nieuwe jaar verzorgt WEW samen met Opleidings- en Exameninstituut Lindenhaeghe dit najaar een aantal trainingen omtrent de nieuwe Voorwaarden & Normen van NHG.

Dresens: “We hebben het NHG-product weer verbeterd, waardoor het nog beter aansluit op klant- en marktwensen. We hebben geluisterd naar de markt en zijn onder andere aan de slag gegaan met het bouwdepot, de overlijdensrisicoverzekering en verduurzaming. Ik denk dat adviseurs de verbeteringen in de praktijk kunnen benutten om hun klanten nog beter te bedienen. Daar doen we het voor.”

De samenwerking tussen WEW en Lindenhaeghe is niet nieuw. Het is echter voor het eerst dat de nieuwe Voorwaarden & Normen van de Nationale Hypotheek Garantie op deze manier in één training aan bod komen.

Ewald Bary, directeur bij het Opleidingsinstituut over de samenwerking met WEW: “De hypotheekadviseur speelt een cruciale rol bij het bewustwordingsproces rondom het afsluiten van een hypotheek en de risico’s van bijvoorbeeld (lang) leven en overlijden. Deze training is direct in het belang van de klant. Door de training is de hypotheekadviseur in staat de best passende hypotheekoplossing te adviseren voor zowel het verkrijgen als het verbeteren en behouden van de eigen woning van de klant.”

De Training Acceptatie NHG-financiering staat gepland voor november. Ook in december worden er trainingen verzorgd.