De Inkomensbepaling Loondienst

De Inkomensbepaling Loondienst is een compleet nieuwe methode voor het vaststellen van het inkomen van aanvragers met een inkomen uit een arbeidsovereenkomst. Gegevens uit het UWV verzekeringsbericht van de aanvrager vormen daarbij de gegevensbron. Door hier zorgvuldig ontwikkelde beleids- en rekenregels op toe te passen bereken je het maximale inkomen dat kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen: de Inkomensbepaling Loondienst.

Ten opzichte van de werkgeversverklaring kent de Inkomensbepaling Loondienst flinke voordelen. Het proces verloopt veel sneller, de uitvoering is makkelijker, de gegevensbron is zeer betrouwbaar en de volledig digitale ondersteuning minimaliseert fouten. 

Op dit moment kun je bij a.s.r., Hypotrust, NIBC, bijBouwe, ING, Aegon, Florius, ABN AMRO, Rabobank, Argenta, ASN, SNS, BLG Wonen, NN, Regiobank, Woonfonds, Centraal Beheer, Allianz, HollandWoont, IQWOON, Robuust en Tulp Hypotheken al terecht met een Inkomensbepaling Loondienst. De komende maanden zullen meer geldverstrekkers volgen.