Bedankt voor je aanmelding

NHG consumenten nieuwsbrief

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de NHG consumenten nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden met NHG. Je kunt ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief in je mailbox verwachten.

Actueel

BLG-WoonDebat: ‘Omarm de vernieuwers op de woningmarkt!’

Nieuwsbericht - 23 nov 2022 In tijdschriften en presentaties wemelt het van de creatieve ideeën: houtskeletbouw, tiny houses, coöperatief opdrachtgeverschap, zonnepanelen geïntegreerd in dakpannen en beglazing. Maar in het straatbeeld verrijzen nog steeds dezelfde saaie flatgebouwen en rijtjeshuizen.

Luister live mee naar Let's Talk Business Radio

Update - 16 nov 2022 Productmanager Marcel Sippekamp is te gast in de uitzending van Let's Talk Business Radio. Hij vertelt over de waarde van het NHG-vangnet voor woningeigenaren, verduurzaming en oplossingen om meer mensen te helpen een woning te financieren.

Kwartaalbericht: Stijgende rente en onzekerheid versterken vraag NHG

Persbericht - 3 nov 2022 Steeds meer consumenten kiezen bij de aankoop van hun woning binnen de kostengrens voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Het NHG-marktaandeel nam toe naar 66% ten opzichte van 61% in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit de derde kwartaalcijfers van 2022. Het NHG-marktaandeel is het aantal bestaande woningen dat met NHG is gekocht, afgezet tegen het totaal aantal door particulieren gekochte bestaande woningen onder de kostengrens van 2022 ( € 355.000).

Verduurzamen is een doolhof geworden

Nieuwsbericht - 27 okt 2022 Wij gaan ons huis verduurzamen. Eindelijk. Acht jaar lang hebben we er met de buren vrijblijvend over gepraat, op straat, over de heg, tijdens de buurtborrel. Het gaat om een blokje van acht huizen uit de jaren tachtig, met een asbesthoudend dak en een matig energielabel. “Ja, we moeten ermee aan de slag”, stelden we keer op keer, met de handen in de zakken, vast. En er gebeurde niets.

SVn en NHG helpen half miljoen appartementen verduurzamen

Persbericht - 25 okt 2022 Woningeigenaren van appartementen in kleine VvE’s blijven achter met verduurzamen, omdat er vaak niet genoeg geld in de pot zit en er geen aantrekkelijke gezamenlijke financieringsmogelijkheden zijn. SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) en NHG (Nationale Hypotheek Garantie) slaan de handen ineen om deze mensen te helpen met verduurzamen. Vanaf 1 november kan via de VvE een gezamenlijke lening worden aangevraagd met een garantie van NHG.

Direct naar

Een hypotheek met NHG

Verduurzamen met NHG

Dit doen we voor jou