Marcel, Productmanager, over zijn werk bij NHG

Nieuws

13 september 2022

"Door de positie van NHG, heb je echt impact"

Na 2 jaar interim heb ik er begin 2018 voor gekozen om in vaste dienst te gaan bij NHG. Ik vind de projecten waar ik aan werkte heel leuk, kan het goed vinden met collega’s en voel me thuis in de platte, relatief kleine organisatie. Dus meer dan genoeg redenen om hier te blijven werken!

 

Ondanks onze beperkte omvang vervult NHG een centrale en cruciale rol binnen de hypotheekwereld. Via NHG kom je overal binnen, bij geldverstrekkers, ministeries, AFM, NIBUD, VEH en nog tal van andere organisaties die zich op de woning- en hypotheekmarkt bevinden. Dat spreekt me erg aan.

Samen werken aan nieuwe producten en regelingen

Samen met collega’s van diverse afdelingen werk ik aan nieuwe producten en regelingen voor nieuwe doelgroepen, zodat ook groepen die moeilijk aan een hypotheek kunnen komen, zoals senioren en zzp’ers, op een verantwoorde manier een hypotheek kunnen krijgen. Afgelopen twee jaar heb ik onder andere gewerkt aan een nieuwe methodiek om het inkomen van zzp’ers die nog geen drie jaar actief zijn op een verantwoorde manier vast te stellen. Dat is gelukt. We hebben voor ZZP’ers die 1-3 jaar actief zijn de zogeheten inkomensverklaring op de markt gebracht, die nu door zo’n 80% van de markt wordt gebruikt. Daarmee heeft mijn werk en inzet dus echt impact, dat vind ik gaaf!