Vind nu eenvoudiger een oplossing op maat voor consumenten met betaalproblemen

Nieuws

19 oktober 2021

Een verzoek Uitzondering in Beheer is vanaf vandaag ook mogelijk via Mijn NHG

Een ingrijpende verandering, zoals een relatiebreuk of het overlijden van een partner, kan impact hebben op de betaalbaarheid van de lening. Een adviseur kan in dat geval een Beheertoets doen, die aantoont of herstructurering van de lening een optie is. Is de uitslag van die toets negatief, maar is er wel een wens om de woning te behouden? Dan denken wij graag met de geldverstrekker mee over een oplossing op maat, waarmee dit mogelijk wordt gemaakt.

Met behulp van een Uitzondering in Beheer, ook wel bekend als VUB, kan de lening wellicht verantwoord worden voortgezet. Vanaf vandaag kunnen geldverstrekkers dit verzoek eenvoudig indienen via Mijn NHG, het portaal voor professionals. Via enkele heldere stappen wordt gemakkelijk de benodigde informatie gedeeld via het portaal, zodat wij het verzoek kunnen beoordelen.

Wil je liever contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken? Dat mag ook! Neem contact op met onze afdeling Operations via 030 5500 520. Of stuur een mail naar operations@nhg.nl.