Telegraaf: hypotheek aan banden gelegd

Nieuws

10 augustus 2022

Vooral mensen in kwetsbare posities kunnen hiervan de dupe worden

Voor grote groepen Nederlanders wordt het lastiger om een hypotheek te krijgen. Een aantal hypotheekverstrekkers perkt de mogelijkheden voor maatwerk namelijk flink in, zo melden meerdere hypotheekadviseurs aan de Telegraaf.

Voor grote groepen Nederlanders wordt het lastiger om een hypotheek te krijgen door het inperken van maatwerk mogelijkheden. Dit melden meerdere hypotheekadviseurs aan de Telegraaf.

Mensen die niet aan de standaard voorwaarden voldoen, komen met behulp van maatwerk nu vaak alsnog in aanmerking voor financiering voor een woning. Maar dit lijkt te veranderen door strengere regels, waardoor vooral mensen in kwetsbare posities hiervan de dupe kunnen worden.

Ook NHG is tegen het onverantwoord verruimen van de leennormen. Maar wij vinden het ook belangrijk dat kwetsbare groepen toegang hebben tot een koopwoning. Daarom blijven wij ons inzetten om verantwoorde hypotheekfinanciering mogelijk te maken voor ondernemers, flexwerkers, duurhuurders en senioren tegen pensioenleeftijd. Met individueel maatwerk voorkomen we dat mensen in kwetsbare posities - zoals mensen die in scheiding liggen, zelfstandig ondernemer zijn, teruggaan in inkomen door pensioen of op een andere manier niet passen in de standaard voorwaarden voor een hypotheekaanvraag - geen eigen woning meer kunnen kopen. Deze oplossingen creëren we in samenwerking met onze partners, bijvoorbeeld via de pilot duurhuur. Hierbij helpen we huurders, die al lange tijd hoge huurlasten kunnen dragen, aan een koopwoning.

Bron: Telegraaf - Hypotheek aan banden gelegd