Hugo van Vledder versterkt RvC van NHG

Persbericht 5 februari 2024

Hugo van Vledder (60) versterkt per direct de Raad van Commissarissen van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Van Vledder heeft meer dan dertig jaar ervaring in de financiële sector, zowel in nationale en internationale managementfuncties als vanuit een consultancy-omgeving.

RvC voorzitter Menno Snel: "Hugo van Vledder brengt waardevolle expertise en de benodigde kwalificaties met zich mee, waarmee hij een mooie aanwinst is voor de RvC van NHG. Als voorzitter kijk ik er persoonlijk naar uit om samen met hem de strategische koers van NHG te versterken en de woning- en hypotheekmarkt verder te verbeteren. Zowel voor individuele woningeigenaren als voor de markt als geheel."

Hugo van Vledder: "De actualiteit laat meer dan ooit zien hoe belangrijk een goed functionerende woningmarkt is. NHG vervult daar een maatschappelijk zeer relevante rol in. Ik zet mijn expertise en ervaring graag in om dat verder te brengen, met name vanuit het perspectief van de consument."

Met de komst van Hugo van Vledder is de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte. Van Vledder volgt Ron Bavelaar op, vanwege het verstrijken van de maximale zittingsduur. De RvC van NHG bestaat uit zes personen met een stevige achtergrond in de overheid of het bedrijfsleven. Samen dragen ze bij aan NHG's missie om een duurzaam en betaalbaar thuis te realiseren, waar je kunt gaan en blijven wonen, ook als het tegenzit.