Niek Schrier, Software Engineer

Nieuws

7 september 2021

Nadat hij als tester binnenkwam bij NHG, wilde Niek ook graag leren ontwikkelen. Die ruimte kreeg hij. Zo draagt hij inmiddels bij aan het applicatielandschap van NHG. En indirect ook aan het landschap erbuiten.

Wat houdt jouw functie in?
Ik ben softwaretester en -ontwikkelaar binnen het Mendix applicatielandschap van NHG. Het ontwikkelen heb ik hier on the job geleerd. Het gave aan mijn baan is, dat het heel divers is. En: met één dag werk kun je echt een verschil maken. Het was bijvoorbeeld voor ondernemers heel lastig om een hypotheek te krijgen. NHG heeft toen gewerkt aan een nieuw product waarmee het veel gemakkelijker wordt. Dat stukje moet dan ook in de software verwerkt worden. Als je zoiets bouwt, dan weet je: zodra dit volgende maand gereleased wordt, kunnen banken weer meer mensen helpen.

Als ontwikkelaar kun je overal terecht. Waarom werk je voor NHG?
Vanuit mijn hart werk ik het liefst bij een stichting. Bij een commercieel bedrijf zou ik het geen week volhouden. Ik zorg er met mijn werk liever voor dat iemand een ander kan helpen, dan dat iemand er rijk van wordt. Dit zie ik ook bij mijn collega’s. Bij NHG heeft iedereen dezelfde drive: we willen mensen helpen. Bovendien is het supergezellig. Iedereen kent elkaar bij naam. We hebben gezellige borrels waarbij je iedereen wel eens spreekt en bij het kerstfeest sta je gewoon te dansen met het bestuur.

Jij ontwikkelt software voor ieder topic binnen NHG. Voor welk topic ga je het liefst aan de slag?
Ik heb gewerkt aan het bouwen van de nieuwe verduurzamingsberekeningen. Dat klinkt misschien saai, maar het is zo’n waardevolle verbetering! Het meefinancieren van energiebesparende voorzieningen zoals zonnepanelen wordt hiermee simpeler. En hoe simpeler het is, hoe prettiger het werkt voor hypotheekadviseurs en hoe vaker zij er op aan zullen sturen. ‘Samen kleuren we elke hypotheek groen’; ik vind dat een hele belangrijke campagne. Voor de natuur, ik ben eigenlijk afgestudeerd bioloog. Maar wie niets met de natuur heeft, moet zich realiseren dat het ook voor de mens belangrijk is. Fossiele brandstoffen raken nu eenmaal op. Ik vind het mooi om voor een bedrijf te werken dat zich inzet voor duurzaamheid.