Thuiswerken en leren: online trainingen NHG opnieuw geaccrediteerd door SEH

Nieuws

4 mei 2020

Juist in deze tijd wil een adviseur snel op de hoogte zijn van de financieringsmogelijkheden voor klanten. NHG heeft haar 2 online trainingen; Acceptatie NHG-financiering en Woningbehoud met NHG geactualiseerd en opnieuw ingediend ter accreditatie bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH). De trainingen zijn wederom goedgekeurd. Dit betekent dat adviseurs per online training 3 SEH PE punten kunnen behalen.

Over de trainingen:

In de training Acceptatie NHG-financiering komt onder meer aan bod wat de mogelijkheden zijn voor ondernemers, flexwerkers en andere groepen en hoe het toetsinkomen wordt vastgesteld. Ook worden er aan de hand van de kostengrensmethodiek rekenvoorbeelden behandeld.

In de training Woningbehoud staat centraal welke mogelijkheden NHG biedt als klanten hun woonlasten niet meer kunnen betalen. Er wordt ingezoomd op  diverse life events als relatiebeeindiging en werkloosheid. Aan de hand van de beheertoets worden de mogelijkheden berekend. Ook komen oplossingen aan bod voor het stabiliseren en verbeteren van inkomsten,  denk hierbij aan de mogelijkheden van een budgetcoach en ondernemerscoach.

De e-learnings hebben een interactief karakter. Vakinhoudelijke online colleges worden afgewisseld met oefenvragen. Na het doorlopen van alle onderdelen volgt een onderdeel met afsluitende casuïstiek. De online colleges duren in totaal ongeveer 45 minuten.

De-learnings worden aangeboden via opleidingsinstituut Lindenhaeghe. Voor meer info over Acceptatie NHG-financiering en Woningbehoud met NHG.

Inmiddels hebben meer dan 1000 professionals via de online trainingen hun kennis over NHG bijgespijkerd en hun SEH PE punten behaald.