Samenwerking Appronto en Specialisterren met lowcode platform Mendix voor NHG

Nieuws

20 juni 2019

NHG heeft samen met Mendix en Appronto de gehele gegevensuitwisseling met hypotheekverstrekkers gedigitaliseerd. Een belangrijke rol voor geautomatiseerd testen was weggelegd voor Specialisterren. Arthur van de Woestijne, manager ICT bij NHG: ‘Snel bouwen betekent snel testen. Dat kun je uitstekend overlaten aan deze partijen.’

ICT-vernieuwing NHG
NHG biedt een vangnet aan consumenten en borgstelling voor geldverstrekkers. Om NHG toekomstbestendig te maken is een nieuwe ICT-omgeving ontwikkeld. In korte tijd zijn miljoenen digitale bestanden volledig gemigreerd en zijn de systemen en processen van NHG geautomatiseerd en gedigitaliseerd, en daarmee nu veel wendbaarder en geschikt voor intensief gebruik.

 

Digitale transformatie
Arthur van de Woestijne: “Onze digitale transformatie verloopt zo snel dat wij behoefte hadden aan een goede applicatieontwikkelaar en een goede testpartner die geautomatiseerd testen kan leveren. Appronto en Specialisterren kennen Mendix goed. Daardoor konden we een ingewikkeld proces in korte tijd en binnen budget uitvoeren.”

 

Testautomatisering
Appronto ontwikkelde voor NHG met behulp van low-code software platform Mendix een snel en flexibel applicatielandschap voor in- en extern gebruik.  Ontwikkelen kan niet zonder snel en zorgvuldig geautomatiseerd testen. Van de Woestijne: “Met Specialisterren was het op ieder moment mogelijk om grootschalig tests op te starten en hadden we steeds een goed beeld van de kwaliteit van de software. Zij zijn flexibel, begrijpen goed waar het over gaat en sluiten goed aan bij Mendix. Ook hebben ze ons vanuit hun ervaring goed geadviseerd over de keuze van onze tools.”

 

Nominatie Digitale Transformatie van het Jaar
De ICT-vernieuwing van NHG werd zelfs genomineerd voor de Digitale Transformatie van het Jaar!