Partijen geven gezamenlijk een boost aan verduurzaming Nederlandse koopwoningmarkt

Nieuws

30 april 2020

Een groot aantal partijen in de branche willen de verduurzaming van de Nederlandse koopwoningmarkt versnellen en daarmee een bijdrage leveren aan het klimaatakkoord. Zo ook NHG. Op initiatief van Rabobankgroep en CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur)) is de e-learning ‘Adviseur duurzaam wonen’ ontwikkeld om hypotheekadviseurs en makelaars op te leiden om verduurzaming mee te nemen in klantgesprekken.

Dit Collectief Duurzaam Wonen heeft zich ten doel gesteld eind 2020 minstens 80% van de hypotheekadviseurs op te leiden. Het collectief dat in september 2019 de opleiding lanceerde kan inmiddels rekenen op enthousiasme van veel andere partijen. Het grootste deel van de branche heeft zich achter het streven geschaard, waaronder NHG. Dat betekent dat deze partijen zich inspannen om bekendheid te geven aan de opleiding en adviseurs stimuleren om de e-learning te volgen. Voor NHG sluit dit naadloos aan op de campagne ‘Samen kleuren we elke hypotheek groen’ die in maart dit jaar verscheen.

Adviseur duurzaam wonen


Voor financieel adviseurs is er een belangrijke rol weggelegd als het gaat om de verduurzaming van woningen. Dankzij de opleiding ‘adviseur duurzaam wonen’ wordt in korte tijd de kennis geboden om verduurzaming nóg effectiever en prominenter mee te nemen in klantgesprekken. De opleiding wordt aangeboden door Dukers&Baelemans, Lindenhaeghe, Hoffelijk Financieel en NIBE-SVV. Meer informatie over de opleiding en over dit branche-initiatief is te vinden op www.adviseurduurzaamwonen.nl.