Ook met flexibel inkomen een hypotheek door perspectiefverklaring

Nieuws

17 juli 2019

Voor uitzendkrachten met een flexibel inkomen is het vaak lastig om in aanmerking te komen voor een hypotheek. De Perspectiefverklaring biedt echter een oplossing. Wanneer uitzendkrachten een  Perspectiefverklaring aanvragen, kunnen zij in aanmerking komen voor een hypotheek. Uitzendbureaus kunnen al ruim twee jaar gecertificeerd worden om Perspectiefverklaringen te mogen verstrekken aan uitzendkrachten.

Sinds vandaag geldt dit echter ook voor niet gecertificeerde uitzendbureaus, waardoor het voor een grotere groep uitzendkrachten met flexibel inkomen mogelijk wordt een hypotheek te krijgen. Een niet gecertificeerd bureau kan een Perspectiefverklaring voor uitzendkrachten aanvragen via een Externe Perspectief Taxateur. Vandaag was NHG bestuurder Carla Muters aanwezig bij de overhandiging van de eerste Perspectiefverklaring uit handen van een onafhankelijke deskundige.  De Perspectiefverklaring is in samenwerking tussen de hypotheek- en de uitzendbranche tot stand gekomen en met een Perspectiefverklaring kan de uitzendkracht voor een hypotheek met NHG terecht bij 20 hypotheekverstrekkers.

 

De perspectiefverklaring en de bijbehorende werkgeversverklaring hebben bij veel hypotheekverstrekkers dezelfde waarde als een werkgeversverklaring met een vast dienstverband. Wil je meer weten over de voorwaarden van de perspectiefverklaring? Bekijk dan het volledige persbericht op de website perspectiefverklaring.nl.