Onduidelijkheid over energiebesparende voorzieningen bij consumenten

Nieuws

25 oktober 2018

BNR berichtte vanmorgen dat bij woningeigenaren nog te veel onduidelijkheid heerst over de mogelijkheden om extra te lenen voor het verduurzamen van de woning. NHG heeft verduurzaming hoog op de agenda staan. Daarom zetten wij de mogelijkheden graag nog een keer op een rij.

Halverwege 2017 zijn wij actief gaan communiceren over de mogelijkheid om tot 106% van de waarde van de woning een lening aan te vragen om te investeren in energiebesparende voorzieningen. Daarnaast hebben we het Energiebespaarbudget geïntroduceerd voor huizenkopers die hun nieuwe huis willen verduurzamen, maar nog niet precies weten welke maatregelen ze hiervoor willen nemen. Klanten kunnen hiermee verduurzaming direct meefinancieren, maar pas later beslissen welke maatregelen ze hiervoor gaan treffen. Zo wordt de financiering hiervan veel gemakkelijker gemaakt voor de klant.

 

De mogelijkheden zijn dus volop aanwezig, maar verdienen nog meer aandacht. Verduurzamen biedt immers mooie win-win kansen voor klant en milieu. De winst voor de consument zit hem in lagere energielasten, wat vaak tot lagere woonlasten leidt en een hoger woongenot. Daarnaast kan het ook leiden tot een betere verkoopbaarheid van de woning. Elk huis dat verduurzaamt is uiteindelijk winst voor het milieu. Er zijn diverse geldverstrekkers die mogelijkheden tot verduurzaming bieden. Uiteraard hopen we dat op termijn alle geldverstrekkers deze mogelijkheden ondersteunen.

 

Wij zullen ons blijven inzetten om iedereen te informeren over de mogelijkheden. Daarnaast proberen we lastige materie natuurlijk zo goed mogelijk uit te leggen. Op onze website hebben we dit gedaan met een overzichtelijk boekje waarin we stapsgewijs uitleggen welke mogelijkheden er zijn en hoe deze te realiseren zijn. Verder zijn we blij met iedere vorm van communicatie over dit onderwerp. Dat houdt ons allemaal scherp en helpt ons om met elkaar de doelen in het  klimaatakkoord te realiseren.

 

Meer weten? Lees hier welke geldverstrekkers deelnemen aan het Energiebespaarbudget en bekijk hier het handige boekje ‘Meer energie uit je woning!’