NHG zet zich samen met overheid & partners in voor verduurzaming

Nieuws

16 september 2019

We staan in Nederland voor een enorme energietransitie die iedereen raakt. Daarvoor is aandacht nodig. Deze week start de overheid met de campagne “Iedereen doet WAT” om samen Nederland steeds duurzamer te maken. NHG is klimaatpartner en gaat samen met de overheid en andere partners Nederlanders helpen om duurzame stappen te zetten.

Iedereen doet WAT is een meerjarige publiekscampagne met als doel Nederlanders mee te nemen in de energietransitie. Naast informatie geeft Iedereen doet WAT vooral veel concrete tips over hoe iedereen zijn of haar persoonlijke leven duurzamer kan maken. Soms is het groot, soms klein, soms veel, soms weinig, soms goedkoop en soms wat duurder. Maar wél altijd WAT. Deze campagne laat zien dat iedere Nederlander WAT voor het klimaat kan doen, vandaag al, met grote of kleine stappen. Voor veel burgers is het namelijk niet de vraag óf ze iets voor het klimaat kunnen doen, maar wát ze kunnen doen.

Als onderdeel van de campagne “Iedereen doet WAT” starten rijksoverheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een samenwerking. Partijen buiten de rijksoverheid zijn namelijk vaak beter in staat producten en diensten te ontwikkelen die de consument helpen om duurzame stappen te zetten. Zo biedt NHG klanten de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek tot 106% van de marktwaarde van de woning, zonder je op voorhand vast te leggen welke maatregelen je neemt. Meer weten? Kijk voor meer informatie op de pagina Woningverduurzaming.

Wil jij ook WAT doen? Kijk dan op iedereendoetwat.nl