NHG schiet te hulp bij geveilde woning

Nieuws

22 juli 2019

NHG heeft hulp kunnen bieden aan de eigenaar van een geveilde woning in Enschede. De woning zou geveild gaan worden nadat bleek dat de eigenaar een betalingsachterstand had waardoor de hypotheek niet langer betaald kon worden.

NHG heeft samen met de geldverstrekker alle mogelijkheden voor woningbehoud onderzocht, maar dit bleek wegens gezondheidsproblemen van de huiseigenaar niet mogelijk. De door NHG ingeschakelde  makelaar heeft daarom de woning bezocht en de mogelijkheden bekeken voor een onderhandse verkoop. Een verkoop op de veiling was in dit geval de beste oplossing en was niet verwijtbaar voor de eigenaar.

Een schuldvrije toekomst?

Tevens heeft NHG gekeken naar de situatie van de eigenaar en aan welke kwijtscheldingscriteria deze voldoet, zodat we een passende oplossing konden bieden. NHG heeft bepaald dat de reden van verkoop voldoet aan ons criterium Te Goeder Trouw. Dat betekende goed nieuws, want we konden de woningeigenaar al voor de levering  van de woning laten weten dat deze recht heeft op finale kwijtschelding van de restschuld. De onzekerheid over een eventuele restschuld was daardoor al vroegtijdig weggenomen. De woning is verkocht, zonder dat de woningeigenaar een toekomst met een restschuld tegemoet gaat.