NHG publiceert essay ‘Domeinoverstijgende samenwerking in de financiële sector’

Nieuws

13 maart 2019

Financiële zelfredzaamheid is een groot maatschappelijk vraagstuk. Financiële aanbieders springen daar goed op in, bijvoorbeeld met diverse – vaak ook erg handige – apps. Die apps bieden doorgaans inzicht in financiën rondom één bepaalde dienst of product, soms in verband met andere financiële producten. 

NHG richt zich op verantwoorde woonfinanciering, maar kijkt graag breder dan alleen naar de eigen rol. We streven naar samenwerking en synergie door ketenintegratie. De afgelopen maanden hebben we daarom met diverse financiële spelers, wetenschappers en toezichthouders gesproken over de toenemende digitalisering en wat dit betekent voor financiële zelfredzaamheid van mensen. 

 

Hoe kunnen we de consument meer regie geven over zijn eigen financiën? Zijn we bereid om de krachten te bundelen? Zetten we het kortetermijndenken even opzij ten behoeve van een langetermijnvisie?  Kijken we over de schutting heen voor werkelijke ketenintegratie? En wat levert zo’n samenwerking ons, de consument, de maatschappij uiteindelijk op? De verschillende opvattingen en invalshoeken zijn opgenomen in het essay ‘Domeinoverstijgende samenwerking in de financiële sector’.