NHG genomineerd voor Computable Awards 2018

Nieuws

5 juli 2018

NHG is samen met Mendix en Appronto genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie ‘beste digitale transformatie van het jaar’. In 2017 heeft NHG, met behulp van beide partijen, inderdaad de digitale transformatie gemaakt naar een flexibel applicatie landschap. Door IT als belangrijke drijfveer van de organisatie in te zetten, lukt het NHG om samen met haar ketenpartners steeds sneller in te spelen op veranderingen op de (digitale) hypotheekmarkt en op maatschappelijke ontwikkelingen. Op die manier biedt NHG steeds meer groepen die moeilijk toegang krijgen tot verantwoorde financiering, zoals senioren en ondernemers, toch de kans om een verantwoorde hypotheek voor een eigen woning te sluiten. 


De aanleiding
NHG wil steeds slagvaardiger en impactvoller worden met haar productontwikkelingen. Dat vraagt veel van data, IT, processen, maar ook van de organisatie zelf. Daarom is er in 2016 een ICT vernieuwingstraject gestart dat eind 2017 is opgeleverd. Het ICT platform dat NHG daarmee heeft neergezet is klaar voor de toekomst. Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling van NHG: “NHG zet vol in op innovatieve ideeën en oplossingen voor doelgroepen, zoals senioren, zzp-ers, verduurzaming en starters. Het snel en succesvol introduceren van nieuwe standaarden vraagt om goede data en een wendbare ICT omgeving. Daarom hebben we een ICT transformatie ingezet, dat succesvol is afgerond. We zijn er trots op dat dit succes erkend is door Computable.”

 

De casus
De nominatie is tot stand gekomen door slim in te spelen op drie verschillende ontwikkelingen:

  1. De continu veranderende hypotheekmarkt en maatschappelijke ontwikkelingen leiden er toe dat NHG nieuwe varianten van haar diensten ontwikkelt om een verantwoorde financiering van de eigen woning voor meer mensen toegankelijk te maken. Door een flexibele omgeving te bouwen is NHG beter in staat deze nieuwe diensten sneller te lanceren.
  2. NHG wisselt vanzelfsprekend veel gegevens uit met hypotheekverstrekkers, wat voorheen via verouderde media verliep. Door deze gegevensuitwisseling te digitaliseren wordt het proces efficiënter en gebruiksvriendelijker.
  3. Het ophalen van gegevens voor de digitale transformatie was eerder vaak tijdrovend en foutgevoelig. Nu er een uniform datamodel is ontworpen en ketenprocessen zijn gestroomlijnd, heeft NHG tegenwoordig te maken met een flexibele workflow.

 

Stemmen

Help jij ons mee aan de winst? Op 5 juli start het stemproces en is het tot 7 oktober mogelijk om op ons te stemmen via: https://bit.ly/2IPS9zy. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar, het juryoordeel bepaalt de andere helft.