NHG doet mee aan de Week van de Starter (28 sept – 4 okt)

Nieuws

30 september 2020

Maandag is de Week van de Starter begonnen en NHG doet mee. Starters missen een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie. Met toonaangevende organisaties op de woningmarkt hebben we daarom de belangrijkste informatie verzameld op: www.startenopdewoningmarkt.nl. Daarnaast worden er deze week allerlei activiteiten voor starters georganiseerd.

Om starters beter te informeren over wat NHG voor hen kan betekenen, hebben we ook op onze eigen website belangrijke informatie voor starters verzameld op één pagina. Hier staat onder andere informatie over het belangrijke vangnet dat NHG kan bieden als je je hypotheek niet meer kunt betalen.

Daarnaast hebben we filmpjes opgenomen waarin we belangrijke vragen van starters beantwoorden. We geven antwoord op vragen over kopen zonder vast contract, wat is NHG en over het verduurzamen van je huis. De filmpjes vind je op ons Youtube kanaal.

Vanuit NHG vinden we het belangrijk om actief deel te nemen aan dit initiatief. Veel starters lopen tegen onnodige drempels aan bij een hypotheekaanvraag, zoals het gebrek aan een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie. Met de initiatieven rond de Week van de Starter willen we deze drempel voor starters wegnemen, zodat zij makkelijker toegang krijgen tot de woningmarkt.