NHG biedt ook hulp waar je het niet verwacht

Nieuws

10 april 2019

Enkele weken geleden vond er aan de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag een explosie plaats waarbij 9 woningen zwaar beschadigd raakten. Van deze 9 woningen zijn er 5 met NHG gefinancierd. Reden voor ons om nader onderzoek te doen en te kijken of wij als NHG iets unnen betekenen richting bewoners, VVE's en financiers.

In dit geval blijkt dat de woningen zijn ondergebracht onder 2 VVE’s en wel 4 verschillende geldverstrekkers. Gelukkig blijken beide VVE's actief en goed verzekerd zodat herbouw en herstel gegarandeerd is. Met zoveel partijen kunnen consumenten en geldverstrekkers al gauw het overzicht verliezen. Doordat NHG intensief contact heeft met geldverstrekkers en verzekeraars kunnen wij de communicatie versimpelen en vergemakkelijken.

 

Met geldverstrekkers, VVE’s en bewoners is daarom afgesproken dat alle vragen met betrekking tot de lopende financieringen (de hypotheeklasten lopen immers door) bij ons terecht komen. Daarmee maken we het voor alle partijen overzichtelijk, en dragen we bij aan een goede afhandeling en snel herstel of herbouw van de woningen.