Meer ondernemers toegang tot verantwoorde hypotheek met NHG

Nieuws

23 juli 2018

NHG introduceert de Inkomensverklaring Ondernemer, waardoor het voor álle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn mogelijk wordt om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moesten ondernemers ten minste drie jaar actief zijn.
 
Met de Inkomensverklaring Ondernemer kunnen ondernemers makkelijker een hypotheek krijgen. Daarnaast is het proces voor ondernemer en hypotheekadviseur sneller en eenvoudiger en neemt de Inkomensverklaring Ondernemer risico’s weg bij de geldverstrekker, vanwege de garantiestelling vanuit NHG. 
 
Mogelijkheden
De bepaling van het inkomen van de Inkomensverklaring Ondernemer, is gebaseerd op de verdiencapaciteit. Daarbij maakt het niet uit met welke contractvorm iemand zijn inkomen verdient. Na bepaling van het inkomen wordt het normale hypotheektraject gevolgd. Ondernemers kunnen op dit moment terecht bij ASR, Aegon, NIBC Direct en Lloyds Bank om een woning te financieren met een koopsom tot €265.000, de huidige NHG kostengrens. De komende maand sluiten diverse andere geldverstrekkers ook aan bij dit initiatief.
 
Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling: “Ondernemers en hun hypotheekadviseurs lopen nog regelmatig tegen moeilijkheden aan bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. NHG vindt dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben om een eigen woning te financieren. Ongeacht de aard van het dienstverband en de contractvorm. De Inkomensverklaring Ondernemer neemt op verantwoorde wijze drempels weg voor ondernemers en hypotheekadviseurs.”
 
Zzp’ers
Eerder introduceerde NHG al de Inkomensverklaring zzp’ers, waarmee zzp’ers na 12 maanden in aanmerking kwamen voor een hypotheek met NHG. Inmiddels hebben ruim 1.700 startende zzp’ers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De uitbreiding naar de Inkomensverklaring Ondernemers, maakt dit ook mogelijk voor ondernemers met andere bedrijfsvormen, zoals een VOF, CV, Maatschap, BV of NV. 
 
Over NHG
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in 1993 opgericht door het voormalig ministerie van VROM en de VNG om zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot verantwoorde financiering voor aanschaf, verbetering en behoud van de eigen woning. Door maatwerk en slimme oplossingen biedt NHG al 25 jaar verantwoorde oplossingen op de hypotheekmarkt. Daardoor zijn sinds de oprichting al ruim 1,5 miljoen huishoudens aan een passende hypotheek geholpen, kunnen veel mensen met betalingsproblemen in hun woning blijven wonen en zijn ruim 26.000 verliezen opgevangen. NHG kijkt continu naar knelpunten in de woningmarkt en zoekt vervolgens naar nieuwe oplossingen. Van het verduurzamen van woningen en het verruimen van verhuismogelijkheden van senioren tot het creëren van financieringsoplossingen in een steeds flexibelere arbeidsmarkt.