Meer kansen voor starters op de woningmarkt door “Week van de Starter”

Nieuws

17 juni 2020

In de week van 27 september tot en met 3 oktober organiseren wij samen met toonaangevende organisaties in de woningmarkt en het Ministerie van Binnenlandse Zaken de “Week van de Starter”. Het doel van deze week is om de positie van starters op de woningmarkt te verbeteren door te zorgen voor een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie. Minister Kajsa Ollongren: “Als starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn.”

Informatie voor starters over het kopen of huren van een huis is versnipperd over verschillende organisaties en informatiebronnen. Onder het initiatief van de Week van de Starter brengen wij met deze organisaties belangrijke informatie voor starters samen. Hiervoor zullen we na de zomer een website lanceren op www.weekvandestarter.nl. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten voor starters op de woningmarkt.

Vanuit NHG vinden we het belangrijk om actief deel te nemen aan dit initiatief, omdat wij ons inzetten om een verantwoorde woonfinanciering toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk consumenten. Veel starters lopen tegen onnodige drempels aan bij een hypotheekaanvraag, zoals het gebrek aan een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie. Met dit initiatief willen we deze drempel voor starters wegnemen.

De Week van de Starter wordt georganiseerd door: Ministerie van Binnenlandse Zaken, NHG, Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis.