Maatschappelijke impact NHG méér dan vangnet voor consumenten alleen

Nieuws

10 april 2020

Onlangs ontvingen wij van de Specialisterren de Social Return Award. Jaarlijks reikt Specialisterren het Specialisterren Social Return Certificaat uit aan klanten die aantoonbaar bijdragen aan het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Specialisterren is een succesvolle social enterprise. Alle testers van Specialisterren hebben een vorm van autisme. In de bedrijfsvoering wordt rekening gehouden met het autisme van de medewerkers door aan te sluiten bij hun talenten en capaciteiten.  Met hun oog voor detail, extreem hoge concentratie en accuratesse testen de testers van Specialisterren beter en efficiënter dan de gemiddelde tester. 

NHG heeft samengewerkt met de Specialisterren tijdens de digitale transformatie, een project om de gegevensuitwisseling met hypotheekverstrekkers te digitaliseren. Hierbij was een belangrijke rol voor hen weggelegd bij het geautomatiseerd testen. Zij bleken de juiste partij te zijn in een project waarbij “snel bouwen, snel testen” betekent.

Hieronder het nieuwsbericht van Specialisterren:


Maatschappelijke impact NHG méér dan vangnet voor consumenten alleen

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) kennen we als vangnet voor consumenten en borgstelling voor geldverstrekkers. Minder bekend is dat zij binnen hun ict-domein ook maatschappelijke impact realiseren. Daarvoor ontving NHG onlangs een Specialisterren Social Return Certificaat. “Dit is een hele mooie bonus voor ons”, aldus NHG.

Door de inkoop van testdiensten bij Specialisterren in 2019 droeg NHG bij aan de totstandkoming van een baan voor een tester met een vorm van autisme. Arthur van de Woestijne, manager dienstverlening bij NHG is trots op het certificaat: “NHG dient een maatschappelijk belang door groepen die het moeilijk hebben in de woningmarkt een vangnet te bieden zodat zij niet met een restschuld achterblijven als zij bijvoorbeeld werkloos raken.”

Mooie bonus

Specialisterren zet mensen met autisme in en bundelt hun talenten. ‘We hebben Specialisterren geselecteerd vanwege de kwaliteit die zij leveren. Dat wij daar ook een bijdrage aan mogen leveren en er zelfs een Social Return Certificaat voor krijgen is een mooie bonus”, zo zegt Arthur.

Geautomatiseerd testen

NHG werkt met miljoenen digitale bestanden die volledig zijn geautomatiseerd en geschikt voor intensief gebruik, zowel voor interne als externe gebruikers zoals hypotheekverstrekkers en geldverstrekkers. Hiervoor wordt het low-code software platform Mendix gebruikt waarvan Specialisterren de testautomatisering uitvoert. Arthur: “Specialisterren is flexibel, men begrijpt goed waar het overgaat en levert goed werk af. Ook op afstand, zoals nu vanwege de coronamaatregelen, voeren zij hun werkzaamheden goed uit met de juiste toolkit en kennis van zaken.”

Met elkaar verder

NHG zet zich samen met de markt in om het aanvraagproces voor een hypotheek gemakkelijker, sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken en zo de consument meer de regie te geven over zijn eigen financiën. Arthur: “Ook dan hebben we Specialisterren graag aan boord. We gaan zeker met elkaar verder.”

Foto

De uitreiking vond plaats nét voor het ingaan van de anderhalve meter maatregel. Op de foto neemt Arthur van de Woestijne (tweede van rechts) het Social Return Certificaat in ontvangst uit handen van Sjoerd van der Maaden van Specialisterren. Geflankeerd door Vincent Aalbers.

bron: Specialisterren


NHG heeft vanuit haar missie een maatschappelijke rol om consumenten een verantwoorde woonfinanciering te bieden en een vangnet mocht er iets misgaan door een life event zoals scheiden, overlijden of arbeidsongeschiktheid. Vanuit deze samenwerking kan deze rol vanuit een ander perspectief nog meer lading gegeven worden. Een mooie samenwerking met een mooi resultaat: de ICT-vernieuwing van NHG werd zelfs genomineerd voor de Digitale Transformatie van het Jaar!