Energiezuiniger wonen met NHG?

Nieuws

22 juli 2016

Eerder dit jaar kopte de NOS naar aanleiding van een onderzoek van Bouwend Nederland dat er weinig animo is onder Nederlandse woningeigenaren om hun woning energiezuiniger te maken. Slechts 1 procent van de ondervraagden had concrete plannen hiervoor. Uit datzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat 38 procent van de deelnemers aan het onderzoek wél een energiezuiniger huis zouden willen, maar er het geld niet voor heeft.

Kansen voor 3,4 miljoen woningen in Nederland

Misschien heeft u zelf ook wel eens over deze mogelijkheid nagedacht, want zo’n 70 procent van de koopwoningen heeft een energielabel C of lager. Dat zijn maar liefst 3,4 miljoen woningen die naar een energielabel A zouden kunnen doorgroeien.

 

Voor een energiebesparende verbetering van uw huis is natuurlijk wel een investering nodig. Het is dan goed om te weten dat u deze kosten kunt meefinancieren in een hypotheek met NHG. Dit is voor zowel nieuwbouwwoningen als bestaande bouw mogelijk.

 

Welke energiebesparende voorzieningen kunt u met NHG financieren?

Uw hypotheekadviseur kan u uitleggen wat precies onder energiebesparende voorzieningen wordt verstaan. U kunt hierbij denken aan het installeren van een HR-ketel, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ beglazing, een warmtepomp, een zonneboiler en/of zonnecellen. Het is wel belangrijk dat deze werkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd.