Directeur beleid en ontwikkeling Dylan Dresens verlaat NHG

Nieuws

20 juli 2018

Dylan Dresens, directeur beleid en ontwikkeling bij NHG, heeft besloten om het bedrijf per 1 september te verlaten. “We hebben de strategische koerswijziging gerealiseerd en de organisatie is klaar voor de toekomst”, aldus Dresens. “Dat is voor mij een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Enige jaren geleden heeft NHG een strategische koerswijziging ingezet, die impactvolle verandertrajecten met zich mee bracht. Met de realisatie van nieuwe standaarden is meer ruimte gecreëerd voor een verantwoorde financiering van de woonwens van uitzendkrachten, zzp’ers, ondernemers en senioren. Daarnaast zijn belangrijke stappen gezet op het vlak van verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland.Johan Remkes, voorzitter RvC van NHG: “We bedanken Dylan voor acht zeer succesvolle jaren bij NHG. Hij is verantwoordelijk geweest voor de realisatie van strategisch belangrijke doelstellingen en heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij het succesvol opereren van de organisatie tijdens en na de woningmarktcrisis.”

 

Arjen Gielen, algemeen directeur NHG: “Dylan is ontzettend gedreven en speelde een grote rol in de transitie en strategische herinrichting die NHG de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Met zijn energie weet hij mensen te mobiliseren en samen te brengen om verbeteringen te realiseren. Ik vind het ontzettend jammer dat hij ons verlaat, maar gun hem een volgende carrièrestap van harte.”Ook Dresens kijkt trots terug op de jaren bij NHG: “Bij NHG heb ik met enorm veel plezier gewerkt om het verschil te maken voor de klant en de woningmarkt. Samen met mijn collega’s heb ik de organisatie kunnen transformeren naar een klantgerichte en innovatieve organisatie, die in co-creatie met de markt werkt aan nieuwe standaarden voor specifieke doelgroepen en maatschappelijke thema’s. NHG heeft de volgende fase bereikt en daarmee is het voor mij ook tijd om me te oriënteren op een volgende stap.”

 

Tot aan 1 september zal Dylan zijn taken overdragen aan Arjen Gielen (algemeen directeur) en Carla Muters (operationeel directeur), die vanaf dat moment samen het bestuur van NHG zullen vormen. Wel blijft Dresens nog enige tijd betrokken bij NHG om het Klimaatakkoord door te vertalen naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van verduurzaming.

 

Over NHG
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in 1993 opgericht door het voormalig ministerie van VROM en de VNG om zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot verantwoorde financiering voor aanschaf, verbetering en behoud van de eigen woning. Door maatwerk en slimme oplossingen biedt NHG al 25 jaar verantwoorde oplossingen op de hypotheekmarkt. Daardoor zijn sinds de oprichting al ruim 1,5 miljoen huishoudens aan een passende hypotheek geholpen, kunnen veel mensen met betalingsproblemen in hun woning blijven wonen en zijn ruim 26.000 verliezen opgevangen. NHG kijkt continu naar knelpunten in de woningmarkt en zoekt vervolgens naar nieuwe oplossingen. Van het verduurzamen van woningen en het verruimen van verhuismogelijkheden van senioren tot het creëren van financieringsoplossingen in een steeds flexibelere arbeidsmarkt.