Carla Muters @MendixWorld: ‘Digitale transformatie is doorslaggevend voor het succes van NHG’

Nieuws

16 april 2019

‘Digitale transformatie is doorslaggevend voor het succes van NHG’

Door de veranderde hypotheekmarkt en maatschappelijke ontwikkelingen ontstond twee jaar geleden behoefte om nieuwe varianten van onze diensten aan te bieden. Met het oude IT landschap was het niet mogelijk om hier invulling aan te geven. Een flexibele IT omgeving was nodig om nieuwe diensten te kunnen lanceren.

 

In 2017 is gestart met de digitale transformatie naar een flexibel applicatielandschap. In korte tijd zijn miljoenen digitale bestanden volledig gemigreerd en zijn de systemen en processen geautomatiseerd en gedigitaliseerd, en daarmee veel wendbaarder en geschikt voor intensief gebruik door consumenten. Appronto ontwikkelde voor ons met behulp van low-code software platform Mendix een volledig nieuwe IT-landschap voor in- en extern gebruik. Dit project werd zelfs genomineerd voor de Digitale Transformatie van het Jaar!

 

Door IT als belangrijkste drijfveer van de organisatie in te zetten, is het gelukt om samen met onze ketenpartners steeds sneller in te spelen op veranderingen in de digitale hypotheekmarkt en op maatschappelijke ontwikkelingen. Op deze manier kunnen we meer groepen die moeilijk toegang krijgen tot verantwoorde financiering, zoals senioren en ondernemers, toch de kans geven op een verantwoorde hypotheek voor een eigen woning.